Takaisin kouluun!

5/8/2020
2
minuuttia
Takaisin kouluun!

Jukka Alestalo

Koulut avaavat kohta ovensa ja tämä tarkoittaa että jopa miljoona suomalaista lasta ja opiskelijaa jatkavat taas opintojensa tiellä.

Monet lapset odottavat varmasti innolla näkevänsä taas ystäviään pitkän kesäloman jälkeen. Voimme kaikki olla varmasti samaa mieltä siitä, että koulunkäynti on lapsille monin tavoin positiivinen asia. Sosiaaliset kontaktit ja yhdessä tekeminen auttavat lapsia ja nuoria kehittämään taitojaan monipuolisesti tulevaisuuttaan varten.

Koulujen alkaminen vaikuttaa myös vanhempien arkeen. Kevään etäkoulujakso kuormitti monen pienemmän ja vanhemmankin koululaisen vanhemman arkea ja vaikutti täten monen työntekoon.

Koulujen aukeaminen tärkeää myös monille yrittäjille

Kouluvuoden alkamisella on myös suuri merkitys monelle yrittäjälle. Esimerkiksi monet liikennöitsijät sekä kiinteistönhuollon ja ravitsemusalan yrittäjät saavat elantonsa koulunkäyntiä tukevista oheispalveluista.

Monet kaupan alan yrittäjät odottavat myös kouluvuoden käynnistymistä ja tähän liittyvää sesonkia. Lapset ja nuoret tarvitsevat taas päivitystä varusteisiinsa, niin koulunkäyntiä kuin harrastuksiaan varten.

Esimerkiksi vaatekaupat odottavat varmasti kasvavaa kysyntää tahmean kevään jälkeen. Syksyllä voidaankin nähdä että ihmiset palaavat taas enemmissä määrin katukuvaan ja tutuille ostospaikoille. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että yhä useampi nuori tekee vaateostoksen nykyään verkon kautta.

Verkkokaupan kasvava merkitys

On kuitenkin mahdollista, että etäkoulujaksoja tullaan näkemään myös lähitulevaisuudessa. Myös etätyöstä voi kevään kokemusten perusteella tulla pysyvämpi osa suomalaisten arkea. Tämän takia digitalisaation ja verkkokaupan merkitys tulee olemaan jatkossakin entistäkin suurempi.

Kaupan liiton keväällä tekemän selvityksen mukaan suomalaisen verkkokaupan osuus on kasvanut. Selvityksessä myös todetaan, että moni verkkokauppaa keväällä kokeillut jää myös jatkossa käyttämään verkkopalveluita.

Kotimaisen verkkokaupan osuuden kasvu on positiivinen asia ja antaa toivottavasti uskoa myös uusille verkkokauppaa koittaville yrittäjille. Tämänkin takia asiakkaat kannattaa jatkossakin tavoittaa verkossa. Etenkin ne nuoret asiakkaat!

Verkkokauppaan liittyen, tästä voit lukea aiemman blogikirjoituksemme verkkokaupan myynnin kasvattamisesta.

Mukavaa kouluvuotta toivottaen

Qredin tiimi

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil