Miten lisätä pienen yrityksen näkyvyyttä joulun aikaan?

Lyhyt yhteenveto

Joulu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden lisätä pienyrityksen näkyvyyttä, ja tässä on viisi vinkkiä, miten se onnistuu: 1. Hyödynnä sosiaalisen median voimaa interaktiivisin sisällöin ja tarjouksin. 2. Lisää joulun elementtejä yrityksesi visuaaliseen ilmeeseen, kuten verkkosivustolle ja myymälään. 3. Luo ainutlaatuinen jouluteemainen hashtag, jota asiakkaat voivat käyttää. 4. Tarjoa houkuttelevia jouludiilejä, ja 5. Kannusta asiakkaita jakamaan kuvia ja videoita tuotteistasi sosiaalisessa mediassa kilpailujen kautta. Nämä toimet voivat auttaa yritystäsi erottumaan kilpailusta ja kasvattamaan sen tunnettuutta joulusesongin aikana.

Joulu on otollista aikaa lisätä pienyrityksen näkyvyyttä. Aika ennen joulua saattaa olla monilla yrityksillä hyvinkin kiireistä kun taas toisilla se saattaa olla vuoden rauhallisinta aikaa. Pienillä asioilla voi kuitenkin saada yritykselle tarvittavaa lisänäkyvyyttä. Tässä on viisi vinkkiä siihen, miten saat yrityksesi erottumaan kilpailusta paremmin joulun aikaan.  

1. Hyödynnä sosiaalisen median voima

Ota kaikki hyöty irti sosiaalisen median kanavista ja luo kiinnostusta ja pöhinää yrityksesi ympärille. Tee jouluaiheisia päivityksiä, jaa tarjouksia ja näytä seuraajillesi, mitä yrityksesi kulissien takana tapahtuu. Kyse ei ole pelkästä mainonnasta vaan enemmänkin vuorovaikutuksesta kohderyhmäsi kanssa. Mieti, mitä seuraajasi haluavat nähdä ja tuota sellaista sisältöä, joka saa kohderyhmäsi seuraamaan yritystäsi. 

2. Lisää ripaus joulua yrityksesi visuaaliseen ilmeeseen

Piristä myymälääsi joulukoristeilla ja erilaisilla valoilla tai lisää verkkosivustoosi joulun värejä tai muita jouluisia elementtejä. Visuaalisesti miellyttävä ilme voi kiinnittää asiakkaan huomion nopeammin ja vaikuttaa asiakkaan päätöksentekoon. Päivitä esimerkiksi verkkosivustosi värimaailma ja kuvat, sosiaalisen median profiilit ja sähköpostiallekirjoitukset. Yksi helppo kikka on tuunata yrityksesi logo jouluisammaksi, esimerkiksi lisäämällä logon päälle tonttulakin. 

3. Luo oma hashtag yrityksellesi

Ota haltuun hashtagit! Luo jouluisa ja ainutlaatuinen hashtag yrityksellesi ja kannusta asiakkaitasi käyttämään sitä somepäivityksissään. Voit saada ihmiset käyttämään valitsemaasi hashtagia esimerkiksi erilaisten kilpailujen avulla.

4. Tee houkuttelevia tarjouksia

Kaikki rakastavat hyviä tarjouksia, erityisesti joulun aikaan. Paketoi tuotteesi tai palvelusi houkuttelevaksi kokonaisuudeksi ja markkinoi sitä kuin se olisi tämän vuoden paras jouludiili. Käytä mahdollisimman paljon mielikuvitusta luomasi kokonaisuuden nimen suhteen. 

5. Kannusta asiakkaitasi jakamaan kuvia tuotteistasi/palvelustasi

Kannusta asiakkaitasi olemaan aktiivisia sosiaalisessa mediassa! Järjestä hauska ja jouluisa kilpailu. Pyydä heitä jakamaan kuvia tai videoita, kun he käyttävät joulun tuote- tai palvelupakettiasi. Oli kyseessä sitten yksinkertainen selfie tai pidempi video, anna asiakkaittesi luovuuden loistaa. Tarjoa asiakkaillesi jokin kannustin, jotta saat enemmän ihmisiä jakamaan sisältöä yrityksestäsi. Tämä voi olla esimerkiksi alennus, ilmainen tuote tai palvelu tai muu lahja. 

Menestyksen avain on usein se, että tekee jotain erilaista ja säilyttää aitouden kaikessa tekemisessä. Laita siis yrityksesi loistamaan joulun alla ja kokeile mainitsemiamme vinkkejä yrityksesi näkyvyyden lisäämiseen. Onnea joulunajan liiketoimintaan! Toivottavasti joulusesonkisi on täynnä iloa, valoa ja tuottoja!

Jaa artikkeli

Sinulle suositeltuja artikkeleita