Asiakaspalvelumme on tänään 17.11. poikkeuksellisesti avoinna klo 8.00-17.00. Voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse asiakaspalvelu@qred.com, niin vastaamme sinulle mahdollisimman pian asiakaspalvelun aukioloaikojen puitteissa.

Puhelinpalvelumme on toistaiseksi pois käytöstä toimintahäiriön vuoksi. Vikaa korjataan parhaillaan ja voit olla sillä aikaa meihin yhteydessä sähköpostitse asiakaspalvelu@qred.com tai laittaa viestiä chatissa.

Mikä on Qred-rating?

11/1/2018
3
minuuttia
Mikä on Qred-rating?

Qredin tiimi

Luottoyhtiöt joutuvat numeroittamaan ne yritykset, jotka hakevat heiltä luottoa. Luoton määrä ja siitä yritykseltä perittävä hinta ovat riippuvaisia monista seikoista, jotka yhdessä eri algoritmien kanssa muodostavat lainanannon periaatteet.

Bisnoden tällainen yrityksen maksu- ja luottokykyluokitus määrää yritykselle annettavien A-kirjainten lukumäärän, jolloin parhaimmistoon luokitetuilla on niitä kolme. Suomen Asiakastieto taas käyttää alpha-, beta- ja gamma-portaikkoa. Lainanantajat nojautuvat useimmiten Suomessa jomman kumman yrityksen analytiikkaan ja yhdistettyään näihin yritysreittauksiin omat arvionsa lainan hintojen tulisi olla aika realistisella pohjalla. Näin siis, jos rahoitusneuvottelijalla on tarvittava ammattitaito hallussa.

Miten Qred-rating toimii

En aio paljastaa sitä ketjua, millä me varmistamme, että yrityslainan ehdot ovat varmasti sopivimmalla mahdollisella tasolla silloin, kun yrittäjä on päättänyt hyväksyä lainatarjouksemme ja me siirtämässä rahoja hänen tililleen. Tällaiset asiat kuuluvat jokaisen yrityksen menestymisen takana olevaan reseptiin ja niistä pidetään tiukasti kiinni.

Keräämme tietoa hyvin monista lähteistä. Ne tutkitaan ja kun rahoitusneuvottelija on vielä keskustellut lainasta, lainatarjous on valmis rakennettavaksi. Ja tässä kohtaa astuu Qred-rating kuvaan mukaan. Uudelle yritykselle se annetaan liiketoiminnasta muodostuneen arvion mukaan ja ensimmäisen lainanhaun yhteydessä Qred Yrityslainasta. Tämän jälkeen siihen vaikuttaa, miten yritystoimintaa siitä eteenpäin viedään.

Mitä Qred-rating ottaa huomioon

Voit itse vaikuttaa paljonkin Qred-ratingin tasoon sen jälkeen, kun olet tullut meille asiakkaaksi. Mutta ensimmäisen lainan ollessa kyseessä, tarkastamme mm. nämä asiat:

  • Liikevaihto
  • Yrityksesi tunnusluvut
  • Yrityksen ikä
  • Luottotiedot ja maksuhäiriömerkinnät
  • Muut lainat ja velat
  • Työntekijöiden määrä
  • Mihin tarvitset lainaa

Mitä korkeampi Qred-rating yrityksellä on, sitä helpompi yritykselle on myöntää isompia summia ja paremmin ehdoin.

Kun yritys hakee toista lainaansa

Toista lainaa hakevat saavat yleensä lainaa paremmilla ehdoilla kun ensimmäisellä, mikäli yrityksen elämässä ei ole tapahtunut mitään hälyttävää.

Toista lainaa arvioitaessa huomio kohdistuu luonnollisesti siihen, miten ensimmäinen laina on hoidettu. Miten lainan lyhennys sujui ja pysyttiinkö aikataulussa? Jos matkaa haittasikin odottamattomat vaikeudet, säilyikö kontakti silti meihin päin? Mikäli takaisinmaksu on sujunut kuten oli suunniteltu, Qred-rating on tällöin myös noussut ja näyttää sekin vihreää valoa ehtojen muokkaamiselle.

Kirjoitimme muutama kuukausi sitten siitä, miten yrityksesi voi parantaa yrityslainan saamista huolehtimalla tietyistä asioista. Voit lukea 7 vinkkiä lainanhakuun täältä.

Näihin voisi vielä lisätä, että kannattaa aina pitää keskusteluyhteys käynnissä vaikka suunnitelmat -ja eritoteen silloin- eivät menisikään kuten sovittu.

Kiinteät kuukausikulumme

Kuten otsikosta voi ymmärtää, kuukausikulumme ovat kiinteitä, jolloin ne eivät vaihtele laina-aikana. Kun lainan määrään ei lisätä myöskään mitään hoitokuluja tai muutakaan ylimääräistä tai yllättävää maksettavaa, niin se on helppo ottaa kuukausittain kirjanpidossa huomioon. Jos maksat lainasi aikaisemmin pois, maksat kulut vain niiltä kuukausilta, jotka on ehtinyt kulua. Sitten meidän välinen sopimuksemme raukeaa.

Esimerkki 1:

Myönnämme sinulle lainaa 6000€ 6:ksi kuukaudeksi. Lyhennät lainaasi siis 1000€/kk sovituin kuukausikuluin. Oletetaan tässä esimerkissämme, että ne ovat edellä mainittujen arviointien mukaan 120€/kk. Lainakuukautesi näyttävät siis tältä:

Esimerkki lainatarjouksestamme

Esimerkki 2

Myönnämme yrityksellesi lainaa 6000€ taas 6:ksi kuukaudeksi ja samoin kuukausikuluin. Edellisestä esimerkistä poiketen, haluatkin maksaa lainasi kokonaan pois jo kolmen kuukauden jälkeen. Totta kai se käy! Soitat vain meille ja me sovimme, että maksat kolmannen kuukauden aikana loput lainapääomastasi pois. Emme veloita sinulta enää mitään sen jälkeen, kun olet maksanut lainaamasi rahat takaisin. Silloin lainakuukautesi näyttäisivät tältä.

Esimerkki lainatarjouksestamme

Kaikki on siis kanssamme hyvin yksinkertaista! Ikäviä yllätyksiä ei tule.

Luottokelpoisuus

Digitaaliset pitkälle viedyt prosessimme säästävät meiltä, mutta ennen kaikkea asiakkailtamme paljon aikaa. Tästä syystä voimme tehdä lainatarjouksen niin nopeasti kuin tänään sen pystymme tekemään. Meillä ei ole raskasta byrokratiaa eikä fyysisiä lainakonttoreita, joten toimintamme on kevyttä ja nopeaa. Qred-rating apunamme pystymme nopeasti arvioimaaan jokaisen liiketoiminnan ja voimme pitää lupauksemme lainatarjouksen lähettämisestä tunnin sisällä hakemuksen vastaanotettuamme.

Kirjoitimme artikkelin yrityksen luottotiedoista enemmän ja miten pitää estää luottoluokituksen heikentyminen.