Matalammat kuukausikulut eivät aina tarkoita pienempiä kokonaiskuluja

29/1/2020
2
minuuttia
Matalammat kuukausikulut eivät aina tarkoita pienempiä kokonaiskuluja

Qredin tiimi

Yrityslainaa ottaessa on hyvä vertailla eri vaihtoehtoja, jotta löytyy juuri sopiva rahoitusmuoto. Eri lainantarjoajien vaihtoehtoja tutkiessa huomio usein keskittyy ensisijaisesti lainan hintaan. Järkevää, eikö vain?

On kuitenkin hyvä pitää mielessä muutama asia jotka voivat ratkaisevasti vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin, kuten lainan takaisinmaksuehdot.

Takaisinmaksuehdot vaikuttavat lainan kuluihin

Laina-ajan pituus ja hinta määrittävät yleensä kuinka suuriksi lainan kokonaiskustannukset muodostuvat. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ehdot joiden mukaan lainan takaisinmaksu tapahtuu voivat vaikuttaa yllättävästi lainan kokonaiskustannuksiin.

Ennen lainapäätöstä on hyvä tarkistaa onko laina-aika sidottu tai onko lainan ennenaikaiseen takaisinmaksuun liitetty muita ehtoja. Lainanantaja voi määrittää esimerkiksi lainan ennenaikaisesta pois maksamisesta lopetuskulun tai vaatia päättämisen jälkeisistä korkokuluista hyvitystä.

Oletetaan, että sinulla on esimerkiksi 12 kuukauden laina-sopimus kauden alun hankintoihin, mutta jo neljän kuukauden kuluttua huomaat, että voisit lyhentää koko lainan pois. Lainaehdoista selviää, onko tämä mahdollista ja tällöin lainaehtoihin etukäteen tutustuminen tulee kannattavaksi.

Kuinka Qred yrityslaina toimii?

Qred yrityslainan voit maksaa aina etuajassa takaisin, ilman erilliskuluja. Monet asiakkaistamme ovatkin käyttäneet tätä hyödykseen ja säästäneet näin kuluissa.

Otetaan esimerkiksi 10 000 € laina 12 kuukauden maksuajalla, jossa kuukausikulu on 166 € sekä lyhennys 833 € kuukaudessa. Lainan takaisinmaksuohjelma näyttäisi siis seuraavalta.

Esimerkki 1

  • Lyhennykset: 10 000 €
  • Kulut yhteensä: 1 992 €
Lainan takaisinmaksu 12 kuukaudessa

Ajatellaan seuraavaksi, että urakka johon yrittäjä lainan alunperin otti valmistuu jo 4 kuukauden päästä lainan ottamisesta. Tässä tilanteessa on hyötyä, että lainan takaisin maksaminen etuajassa on omissa käsissä.

Esimerkki 2

  • Lyhennykset: 10 000 €
  • Kulut yhteensä: 664 €
Lainan takaisinmaksu etuajassa

Ymmärrämme, että pienyrittäjä kohtaa toiminnassaan paljon haasteita ja siksi me haluamme Qredillä pitää asiat mahdollisimman yksinkertaisina.

Qredin yrityslaina lyhyesti:

  • Ei aloitus- tai lopetuskuluja
  • Ei piilokuluja
  • Ei sitoutumispakkoa

Kuinka hakea yrityslainaa?

Hakemuksen tekeminen on helppoa. Tarvitset vain minuutin aikaa ja vastaamme hakemukseen tunnin sisällä. Lainatarjous on ilmainen, ei sido sinua ja on voimassa 7 päivää.

Lainahakemukseen pääset tästä.

Tervetuloa Qredin asiakkaaksi!

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil