Parhaimmat kuvapankit

Viime kerralla puhuimme, minkälaisia mielleyhtymiä on eri väreillä on ja mikä väri sinun kannattaa valita yrityksellesi. Kun väri on valittu, saatat sen jälkeen tarvita valokuvia tai muita visuaalisia elementtejä, sillä onhan sellaisia sivuja leppoisampi lukea, missä teksti ja kuvat ovat mukavassa harmoniassa.

Et ehkä itse ole kuitenkaan valokuvaaja eikä sinulla ole oikein mitään kuvankäsittelyohjelmaakaan eikä aikaakaan sellaiseen ruveta, joten omasta takaa kuvia ei juuri ole kertynyt. Mitä tehdä? Autamme sinua.

Netti on täynnä erilaisia kuvapankkeja, jotka ovat tilanteessasi käteviä. Niitä on jopa niin paljon, että aikaa saattaa hukkaantua paljonkin sopivan etsimiseen. Jos et ole valmis maksamaan kuvistasi, vaihtoehdoksi jäävät ilmaiset kuvapankit.

Creative Commons (CC)

Silloin kun aiot ottaa käyttöön muiden ottamia kuvia ilmaiseksi, olet oletettavasti Creative Commons -lisenssin alainen. Creative Commons -lisenssillä tekijä jakaa osan tekijänoikeuksistaan ja antaa valitsemansa oikeudet teoksen käyttäjälle, katsojalle tai kokijalle.

Nämä oikeudet jakaantuvat seuraaviin ehtoihin:

  • CC0: Ei tekijänoikeutta
  • CC BY: Valokuvaajan nimi on mainittava
  • CC SA (ShareAlike): Teoksesta muokattuja teoksia saa jakaa vain samalla lisenssillä, jolla alkuperäinen teos on julkaistu.
  • CC NC (NonCommercial): Ei kaupalliseen käyttöön
  • CC ND (NoDerivatives) Ei saa jakaa alkuperäisestä teoksesta muokattuja versioita

ja näiden yhdistelmiin

Kuvapankkeja

Joku kuva voi sopia moniin yhteyksiin ja toimialoihin ja vielä kun se on muutenkin onnistunut, se on valittu monille eri sivustoille. Sen lisäksi, että monessa eri paikassa nähtyyn kuvaan kyllästyy nopeasti ja se antaa välinpitämättömän mielikuvan, niin voit tahattomasti tulla vahvistaneeksi kilpailijan sivustosta jäänyttä muistikuvaa.

Unsplash

Unsplash on varma valinta. Upeita kuvia, loistavia maisemia ja kaupunkinäkymiä

Shutterstock

Shutterstock on maksullinen, mutta todella laaja. Parhaat hakutulokset, kun etsii englannin kielellä.

Pixabay

Valokuvien lisäksi vektorikuvia, piirroksia ja videoita. Todella hyvä kuvapankki.

Gratisography

Tässäkin taas laaja ja kattava kuvapankki moneen tarpeeseen.

Stockvault

Maksullisia ja maksuttomia valokuvia.

iStockphoto

Valokuvia ja vektorikuvia monelle eri kukkarolle.

Pexels

Pexelsin valikoimasta kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa.

IM Free

Tämä kuvapankki on näistä ehkä pienin, mutta omalaatuisin.

Vinkki

Jos et itse ole valokuvaaja, mutta et toisaalta millään viitsisi myöskään maksaa kuvapankkien kuvista, koska et halua samojen kuvien näkyvän muilla sivustoilla, niin kokeile seuraavaa. Sen sijaan, että valitsit yhden, otatkin 2 ja teet niistä persoonallisen, omiin tarpeisiisi muokatun teoksen.

Tekstin tai eri elementtien lisääminen kuvan päälle on sekin ihan käyttökelpoinen ja hyödyllinen keino tehdä omanlainen kuva. Canva-kuvankäsittelyohjelma on ilmainen ja käytännöllinen tähän työhön. Photoshop on kokonaan omassa luokassaan, mutta se ei suinkaan ole ilmainen.

Toivottavasti näistä oli apua. Nyt vain taiteellinen puolesi esiin!

Jaa artikkeli

Sinulle suositeltuja artikkeleita