Yrittäjän tärkeimmät someverkostot - katso lista!

14/6/2019
2
minuuttia
Yrittäjän tärkeimmät someverkostot - katso lista!

Ulla Helanti

Marketing Manager
Qred

Yrittäjät rynnivät kovaa vauhtia facebook -ryhmiin. Yli 50 000 naisyrittäjää on kokoontunut facebookin Naisyrittäjät -ryhmään. Yhteensä erilaisissa yrittäjien ryhmissä facebookissa on yli 100 000 jäsentä. Ennen saman kaupungin tai saman kadun yrittäjät tukivat toisiaan, mutta someaika mahdollistaa aivan uuden mittakaavan verkostoitumisen.

Ryhmissä on monenlaista sisältöä oman toiminnan mainostamisesta keskusteluun yrittäjyyteen liittyvistä asioista. Keskustelua syntyy aiheista, jotka moni yrittäjä kokee haasteelliseksi, kuten kirjanpito. Myös työn ja vapaa-ajan tasapaino, sekä yksityiselämän ja yrittäjyyden yhteensovittamisen haasteet ovat yleisiä puheenaiheita. Ryhmän koot vaihtelevat kovasti. Jotkut ryhmät on tarkoitettu tietyn alan tai alueen yrittäjille, ja toiset taas koko Suomen yrittäjille alasta ja alueesta riippumatta. Pienin yrittäjäryhmä löytynee Turusta. Humalistonkadun muutamat yrittäjät ovat kokoontuneet omaan ryhmäänsä keskustelemaan kadun asioista.

Keskustelun ja vertaistuen lisäksi voi ryhmissä kaupata varaston ylijäämiä tai jopa löytää työtä. Ryhmässä Yrittäjä yrittäjälle apuun palkataan toisia yrittäjiä töihin tuntihinnalla. Omien tuotteiden ja palveluiden mainostaminen oli aluksi sallittua monessa ryhmässä, mutta tästä on pikkuhiljaa luovuttu. Ryhmän ylläpitäjä on usein kirjoittanut säännöt kaikkien näkyville ja poistaa sääntöjen vastaista sisältöä.

Tässä lista suurimmista ja aktiivisimmista facebook -ryhmistä:

Yrittäjät - n. 15700 jäsentä

Yrittäjät on Suomen Yrittäjien ylläpitämä ryhmä. Ryhmässä voi nykyään jättää mentorointi-ilmoituksia tai pyytää mentoria ilmoituksella.

Nuoret yrittäjät - yli 7000 jäsentä

Seuraavat asiat ovat erittäin toivottuja ryhmässä: avun kysyminen, projektien tekijöiden etsiminen, palveluiden tai tuotteiden etsiminen, tiedon jakaminen ja työntekijöiden etsiminen. Suomen Yrittäjien ylläpitämä.

Naisyrittäjät - n. 54000 jäsentä.

Keskustelua yrittäjyydestä, vertaistukea ja apua.

Uuden ajan yrittäjät - lähes 2000 jäsentä.

Myös tämä on yleinen yrittäjäverkosto naisille. Aikaisemmin ryhmässä on saanut mainostaa, mutta tämä johti keskustelujen tyrehtymiseen, ja mainonta kiellettiin väliaikaisesti.

Yrittäjä-äidit - yli 2000 jäsentä

Ryhmän tarkoitus on herättää keskustelua äitiyden ja yrittäjyyden yhdistämisestä, sekä tarjota vertaistukea.

Yrittäjä Yrittäjälle apuun! - yli 1700 jäsentä

Ryhmässä yrittäjä voi etsiä työntekijää tai ilmoittaa olevansa käytettävissä ekstratöihin. Ryhmän kuvauksen mukana laskutusperusteena käytetään tuntihintaa, jotka yrittäjät sopivat keskenään.

Kauneuden ja hyvinvointialan yrittäjät - yli 3000 jäsentä

Ryhmässä voi keskustelun lisäksi myydä käytettyjä välineitä ja tarvikkeita sekä tuotevaraston ylijäämää.

Muut pienemmät ryhmät

Kauneusalan yrittäjät

Eläinalan yrittäjät

Tekstiili- ja vaatetusalan yrittäjät

TMI yrittäjät - toiminimiyrittäjät

OS yrittäjät - Ompeluseura-naisverkoston alaryhmä

Listaamiemme ryhmien lisäksi facebookista löytyy useita muita ryhmiä. Etsimällä ryhmistä sanalla yrittäjät tai yrittäjä, löydät myös paikalliset, sekä ne kaikista pienimmät ryhmät. Jos et löydä itsellesi sopivaa ryhmää, tai saat idean uudesta ryhmästä, voit perustaa sellaisen itse. Ryhmää voi varmasti markkinoida muissa olemassa olevissa ryhmissä, ellei se ole niiden kanssa suoraan kilpaileva.

Iloista verkostoitumista!

Terkuin,

Betty-Maj Qrediltä

Oletko yrityslainan tarpeessa? Tutustu lainoihimme täällä.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil