Mitä kumppanuusmarkkinointi on?

7/7/2017
2
minuuttia
Mitä kumppanuusmarkkinointi on?

Qredin tiimi

Kumppanuusmarkkinointi toteutetaan hyvin suurilta osin sähköpostikampanjoina, mikä lienee syy siihen, ettei se juuri saa suuren yleisön myötätuntoa osakseen. Sitä taidetaan yleisesti peräti inhota.

Ei ole mikään ihme. Sähköpostilaatikot alkavat olla jo meillä kaikilla niin täynnä, että uusia viestejä ei juuri kaivata.

Onko sitten sähköpostikampanjointi epäkannattavaa? Ei suinkaan. Eikä se ole sitä kummallekaan osapuolelle, jos markkinointi on hoidettu ammattitaitoisesti. Riippuu tietenkin, mihin viesteillä tähdätään, kuten kaikessa muussakin ihmisten kulutuskäyttäytymiseen liittyvässä viestinnässä.

Varsinkin B-to-B –mainonnassa kumppanuusmarkkinointi on hyvin käytetty, sillä aloittamiseen riittää, että on yrittäjähenkistä verkostoa ympärillään. Jos julkaisijalla on asiaan vihkiytynyt kohderyhmä, markkinointi otetaan positiivisesti vastaan ja kaikki hyötyvät.

Julkaisijan ammattitaito mitataan juuri tässä, sillä ei ketään ei hyödytä se, että mainontaan ei reagoida.

Seuraavassa Suomen kumppanuusmarkkinoinnin ammattilainen Jussi Yli-Korhonen rahoituspalveluiden vertailusivustolta Financer.com selvittää, mitkä ovat tämän alan näkymät ja haasteet:

Kumppanuusmarkkinointi kehittyy jatkuvasti ammattimaisempaan suuntaan – Yrityslainat kasvava markkinarako

"Kumppanuusmarkkinointi, eli affiliate-markkinointi, tarkoittaa tulospohjaista markkinointia, jossa yritykset maksavat julkaisijoille palkkion ohjatuista asiakkaista tai syntyneestä myynnistä.

Kumppanuusmarkkinointi ei ole mikään uusi juttu ja uskoisin, että Suomessa alan liikevaihto nousee jo kymmeniin miljooniin euroihin vuodessa. Tästä huolimatta kumppanuusmarkkinointi on vasta nyt siirtymässä Suomessa ammattimaisempaan suuntaan ja etenkin rahoitusalalla kumppanuusmarkkinointi on pitkään keskittynyt lähinnä yhden miehen firmojen pyörittämiin ”pikavippisivuihin”.

Kilpailu alalla kiristyy, kun uusia palveluita laitetaan pystyyn ammattitaidolla ja suurella budjetilla. Tätä myötä myös palveluiden laatu parantuu.

Yrityslainat ovat kasvava markkinarako

Suomessa kumppanuusmarkkinoinnin kannalta suurimmat markkinaraot ovat rahoitusala ja uhkapelaaminen. Toki potentiaalia löytyy esimerkiksi matkailusta, lisäravinteista, lehtitilauksista ja monesta muusta aihepiiristä.
Rahoitusalan osalta pikavipit ja kulutusluotot ovat pitkään olleet se suurin juttu.

Viime vuosina yrityslainat ovat lähteneet myös tavoittelemaan asiakkaita kumppanuusmarkkinoinnin kautta.

Kuukausittain Googlen hakukoneessa termiä ”Yrityslaina” haetaan tällä hetkellä (heinäkuu 2017) noin 2000 kertaa ja trendi on ollut viime vuosina kasvussa. Kilpailu näistä 2000 potentiaalisesta asiakkaasta on kova.

Alla kuvaaja, josta on nähtävissä hakumäärien suhteellinen kehitys.

Blogi-yrityslainojen hakumäärät

Kumppanuusmarkkinointi on yrityslainojen osalta ollut myös nouseva trendi viime vuosien aikana yhä useampien yritysrahoitusta tarjoavien yritysten lähtiessä mukaan affiliate-markkinointiin.

Useampien firmojen lähtiessä mukaan kumppanuusmarkkinointiin, sitä enemmän se herättää kiinnostusta myös julkaisijoissa."

LISÄÄ LUETTAVAA?

Katso edellinen kirjoitus: Miksi emme veloita järjestelypalkkiota lainoistamme?. Lue myös lisää toimintaperiaatteistamme täältä: vastuullinen luotonanto.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil