Lisää yrityksesi digitaaliselle kartalle kolmen vinkin avulla!

29/7/2021
3
minuuttia
Lisää yrityksesi digitaaliselle kartalle kolmen vinkin avulla!

Ulla Helanti

Marketing Manager
Qred

Jos et ole verkossa, et ole olemassa.

Tämä on sanonta, jonka merkitys tuntuu vaan korostuvan. Verkossa ostaminen on kasvanut ja Postin tutkimuksen mukaan lähes 60 prosenttia suomalaisista ostaa verkosta kuukausittain. Koronapandemia on kasvattanut verkosta ostamista ja useat arvelevat tulevaisuudessa ostavansa verkosta yhä enemmän.

Nettishoppailu on yleistynyt räjähdysmäisesti, mutta sitäkin suurempi osa suomalaisista käyttää yleisesti internetiä useita kertoja päivässä. Jos siis haluat olla siellä, missä asiakkaasikin ovat, tulee sinun olla netissä.

Eikö yrityksesi ole vielä aktiivinen verkossa? Lisää yrityksesi digitaaliselle kartalle kolmen yksinkertaisen vinkin avulla.

  1. Paranna näkyvyyttä Google My Business -työkalun avulla
  2. Panosta sosiaaliseen mediaan
  3. Tee asiakasystävälliset verkkosivut

Paranna näkyvyyttä Google My Business -tilin avulla

Google My Business on yksi helpoimmista tavoista lisätä yrityksesi näkyvyyttä verkossa. Tämän maksuttoman työkalun avulla voit luoda maksuttoman yritysprofiilin ja lisätä yrityksesi tiedot yksinkertaisesti Google Mapsiin, Google-hakuun ja muihin Googlen palveluihin. 

Työkalun käyttö on maksutonta ja rekisteröityminen Google My Business -palveluun kestää vain muutaman minuutin. Google saattaa kuitenkin haluta vahvistaa yrityksesi, minkä he tekevät lähettämällä kortin perinteisen postin kautta. Tilin käyttöön saaminen saattaa siis alkuun viedä pari viikkoa, mutta tämän jälkeen tilin käyttö sujuu nopeammin. 

Täydentäessäsi omaa yritysprofiiliasi muista lisätä yrityksesi aukioloajat, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, jotta sekä asiakkaat että potentiaaliset asiakkaat voivat ottaa sinuun yhteyttä entistä helpommin ja nopeammin.

Kun potentiaalinen asiakas sitten etsii Google Mapsista palvelua esimerkiksi sanoin “parturi”, “pizzeria” tai “putkimies”, näkyy myös sinun yrityksesi tällä (digitaalisella) kartalla, mikäli haku vastaa liiketoimintaasi.

Panosta sosiaaliseen mediaan

Toinen helppo (ja ilmainen) tapa lisätä yrityksesi näkyvyyttä verkossa on sosiaalinen media. Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, TikTok… Mahdollisuuksien kirjo on valtava! Valitse yrityksesi käyttöön sellainen sosiaalisen median kanava, jossa kohderyhmäsi viettää aikaa, ja jonka käyttö tuntuu omasta mielestäsi luontevalta tai mielenkiintoiselta.

Sosiaalisen median profiilin tai sivun luominen yritykselle ei maksa mitään, paitsi tietenkin jonkin verran aikaa ja vaivaa. Sosiaalisen median avulla voit sitouttaa asiakkaitasi ja tavoittaa yhä useampia potentiaalisia asiakkaita. Luo yritysprofiilistasi mahdollisimman kattava ja varmista, että sieltä löytyvät yrityksesi yhteystiedot ja aukioloajat.

Kun yrityksesi löytyy somesta, voit alkaa keskustelemaan ja jakamaan päivityksiä asiakkaidesi kanssa. Voit postata, eli tehdä päivityksen, esimerkiksi uusista tuotteista, menusi uusista ruokalajeista, kampanjoista ja tarjouksista tai kilpailuista. Voit myös tehdä päivityksiä yksinkertaisesti toivottaaksesi asiakkaillesi hyvää kesää tai rauhallista joulua. Tärkeintä on, että jaat asiakaskunnallesi relevantteja asioita. sellaisia asioita, jotka ovat relevantteja asiakkaillesi, eikä esimerkiksi sellaisia, joita jakaisit omalla henkilökohtaisella tililläsi. Jaa yritystililläsi kissakuvia siis vain silloin, jos olet eläinlääkäri tai kissoilla on jotenkin muuten yhteys toimintaasi! 

Voit halutessasi tehdä sosiaalisessa mediassa myös maksettua mainontaa, pienelläkin budjetilla. Kiinnostaako tällainen mahdollisuus? Voit pyytää Facebookilta ilmaista markkinointisuunnitelmaa saadaksesi lisätietoja liiketoiminnan edistämisestä sosiaalisessa mediassa maksetun mainonnan avulla. 

Luo asiakasystävälliset nettisivut

Oletko halukas ottamaan askeleen vielä pidemmälle? Sitten voit harkita myös oman verkkosivuston luomista. Omien nettisivujen avulla sinut löydetään entistäkin nopeammin ja paremmin. Nettisivut antavat sinulle myös mahdollisuuden laajentaa brändiäsi entisestään. Verkkosivujen luomisen ei tarvitse olla kallista tai hankalaa, vaan sitä varten löytyy erilaisia palveluita, joiden avulla pääset alkuun jopa ilmaiseksi. Tutustu palveluihin, kuten Webnode, Wix tai WordPress.

Muista kuitenkin, että jos haluat oman verkkotunnuksen eli domainin (www:n jälkeen tuleva osa), sinun täytyy rekisteröidä/ostaa se. Voit valita verkkosivustollesi ilmaisen verkkotunnuksen, mutta suosittelemme mieluummin maksamaan hieman ylimääräistä verkkotunnuksesta, joka todella sopii yrityksellesi. Verkkotunnuksen rekisteröimiseen löytyy useita palveluita, kuten  Domainhotelli ja Zoner.

Haluatko perustaa verkkokaupan, jossa asiakkaat voivat suoraan ostaa tuotteitasi? Tässä tapauksessa tutustu nimenomaan verkkokauppoja varten luotuihin verkkokauppa-alustoihin. Woocommerce, MyCashflow, Shopify. WooCommerce on hyvä itsessään maksuton vaihtoehto. Oletko valmis maksamaan vähän lisää helppoudesta ja hyvästä asiakastuesta? Kokeile kotimaista MyCashflowta. Haluatko tarjota tuotteita kansainvälisesti? Tutustu Shopifyhin

Kasvata yrityksesi näkyvyyttä Qredin avulla

Haluatko kasvattaa näkyvyyttäsi verkossa? Qredin yrityslaina auttaa sinua investoimaan verkkonäkyvyyteesi! Halusit sitten investoida verkkosivuston rakentamiseen tai digitaaliseen mainontaan, voit hakea avuksi yrityslainaa Qrediltä. Me tarjoamme yrityslainaa kaikenlaisiin rahoitustarpeisiin, kaikenkokoisille yrityksille.

Yrityslainan hakeminen Qrediltä on nopeaa ja ilmaista, eikä se sido ottamaan lainaa. Tarjoamme yrityslainaa 1 000 - 200 000 euroa 1- 18 kuukauden maksuajalla. Mikäli lainahakemuksesi hyväksytään, saat rahat tilillesi päivässä. Qredin yrityslaina ei sisällä aloitusmaksuja, ja voit myös maksaa lainasi takaisin koska tahansa etuajassa ilman ylimääräisiä kustannuksia. 

Qredin yrityslaina on Suomen suosituin yrityslaina. Jätä meille lainahakemus ja selvitä jo tänään, kuinka paljon saisit lainaa ja millaiseen hintaan!

Tarjouksen pyytäminen ei sido ottamaan lainaa.


🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil