Ikea muutti logoaan, eikä kukaan huomannut. Katso kuvat!

6/8/2019
2
minuuttia
Ikea muutti logoaan, eikä kukaan huomannut. Katso kuvat!

Qredin tiimi

Huonekalujätti Ikea muutti logoaan alkuvuodesta - huomasitko?

Ikea on yksi tunnetuimpia yrityksiä koko maailmassa. Luulisi siis, että kun se vaihtaa logoaan, olisi moni huomannut sen. Kyseessä oli kuitenkin hyvin pieni muutos. Uusi logo on nimittäin lähes identtinen vanhan kanssa.

[caption id="attachment_7785" align="alignnone" width="300"]

Ikean uusi ja vanha logo

Yllä Ikean vanha logo ja alla uusi.[/caption]

Uusi logo sopii muodoltaan paremmin digitaalisiin kanaviin

Tarkoituksena oli muuttaa logoa sopimaan paremmin nettikauppaan ja digitaalisiin kanaviin. Muutos oli siksi lähes huomaamaton. Ikea piti tärkeänä, että muutos tehtäisi niin hienovaraisesti, ettei tavaramerkkiää jouduttaisi rekisteröimään uudestaan. Kirjaimia selkeytettiin ja nyt logo on tarkempi pienessä koossa. Tarkkaan katsottuna saattaa huomata, että uuden logon Ikea -teksti on aavistuksen suurempi, kuin vanhassa logossa.

Myös värejä muutettiin

Kirkkaan keltainan ja sininen muuttuivat astetta tummemmiksi. Nyt värejä voi paremmin käyttää sekä yhdessä, että erikseen. Värit on optimoitu sopimaan erilaisten katsojien silmiin. Moni näkee värit hieman eri tavalla, ja siksi on tärkeää valita värit, jotka toimivat kaikille.

Oliko muutos vaivan arvoinen?

Moni on kritisoinut muutosta turhana. Se, että  Ikean kokoinen kansainvälinen yritys saa kaikki logot vaihdettua, on suuri urakka.  Yritysten brändejä seuraavan Brand New -median mukaan Ikea tuskin tulee muuttamaan vanhoja logojaan uuteen kovin ahkerasti. Yksi suunnitteluprojektin kriteereistä olikin, että uutta ja vanhaa logoa on voitava käyttää rinta rinnan. Tulemme siis luultavasti jatkossakin näkemään vanhoja logoja koristamassa tavaratalojen julkisivuja.

Ikea on muuttanut logoaan kuusi kertaa sitten vuoden 1951

Ikean viisi logoa ennen uusinta vuonna 2019 julkaistua.

Ikean logo on läpikäynyt monia muutoksia vuosien saatossa. Vuonna 1967 julkaistiin mustavalkoinen logo, jonka muoto on siitä lähtien ollut lähes muuttumaton. Värimaailma käväisi jopa punaisessa, mutta tästä luovuttiin kuitenkin pian. Nykyinen sinikeltainen värimaailma luotiin jo vuonna 1983. Logo oli siis tähän vuoteen asti muuttumaton jopa 36 vuotta.

Ikea on yksi maailman arvokkaimmista brändeistä

Ikea on listattu maailman 39. arvokkaimmaksi brändiksi. Ikean brändin arvo on yli 15 biljoonaa dollaria. Ei siis ihme, ettei se halunnut tehdä huomattavia muutoksia logoonsa, joka kuuluu maailman tunnetuimpien logojen joukkoon.

Mitä mieltä itse olet? Oliko muutos turha? Kommentoi facebookissa!

Ikean logon suunnitteli ruotsalainen toimisto Seventy Agency.

Lisää yritysten logomuutoksia voit katsella täältä.

Tarvitsetko yrityslainaa? Tutustu lainoihimme täällä.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil