10 kysymystä kohti täydellistä yrityslainaa

21/2/2019
3
minuuttia
10 kysymystä kohti täydellistä yrityslainaa

Qredin tiimi

Aivan kuten muissakin ostoksissasi, vertaile eri vaihtoehtoja ennenkuin päätät. Autoa ostaessasi haluat varmaan tarkistaa, että bensankulutus on kohtuullista, moottori haluamasi malli, ylläpitokustannukset tiedossa jne.

Ole yhtä tarkkana valitessasi yrityslainaa. Eroja on eri rahoittajien välillä huimasti, joten vertailu on tässäkin tärkeää.

1. Onko lainahakemus sitova?

Lainanhakijana sinulla on oikeus pyytää niin monta tarjousta, kun haluat eikä sinua tule niistä veloittaa. Hakemuksen täyttäminen ja sen johdosta sinulle lähetetty tarjous ei saa olla sinua sitova.

2. Tarkastetaanko sinun henkilökohtaiset luottotietosi?

Pankit ja luotonantajat tarkistavat luonnollisesti lainanhakijansa luottotiedot eikä siinä ole mitään merkillistä, päinvastoin. Jos pitää henkilökohtaisen kirjanpitonsa erillään yrityksensä raha-asioista, rahoittajat yleensä tutustuvat vain yrityksen tunnuslukuihin.

3. Peritäänkö lainastasi avaus- tai ylläpitomaksua?

Kun suunnittelet yrityslainan hakemista, oleellista on tietenkin lainan hinta. Tarkista silloin, onko lainan kustannuksissa otettu huomioon mahdolliset avaus-, ylläpito- tai nostokulut. Jos korko tai kuukausikulut näyttävätkin alhaisilta, lainan kokonaishinta nousee reilusti, jos lainanmyöntäjä lisää summaan monia ylimääräisiä maksuja.

4. Jos eri maksuja peritään, vähennetäänkö ne lainasummasta?

Lainasummaakin harkitessa kannattaa ottaa huomioon edellä mainitut mahdolliset maksut. Jos niitä peritään, jotkut rahoittajat vähentävät ne automaattisesti hakemastasi lainasummastasi. Jos haet vaikka 10 000€ lainaa ja kulut nousevat viiteensataan, voi olla, että yrityksesi tilille siirrettävä summa on vain 9 500€.

5. Miten pääset hallinnoimaan asiakkuutasi?

Omat Sivut ovat hyödyllinen lisä lainasi hoidossa. Näet sieltä reaaliaikaisen tilanteesi lyhennysten, pääoman ja maksusuunnitelman suhteen, mutta voit myös Omien Sivujesi kautta korottaa aktiivista lainaasi tai pyytää muutosta olemassaolevaan sopimukseesi.

6. Kuinka nopeaa on yhteydenpito rahoittajaan?

Yrittäjyys on niin hektistä, että puhelimessa roikkumiseen ei millään liikene aikaa. Harvoin pääsee keskellä päivää muihin tapaamisiin kuin korkeintaan tapaamaan omia asiakkaitaan, joten on tärkeää, että muut asiat voi hoitaa sähköisesti. Meillä on Qredissä asiakaspalvelu auki arkisin klo 8.00 - 18.00, jolloin pääset nopeasti kertomaan asiasi ammattitaitoiselle rahoitusneuvojalle. Vastaamme sosiaalisen median tileillemme jätettyihin tiedusteluihin myös aukioloaikojemme ulkopuolella.

7. Voiko laina-aikaa lyhentää/pidentää matkan varrella?

Laina-aika on luonnollisesti verrannollinen yrityksesi maksukykyyn. Lainaa ei kannata hakea liikaa, mutta toisaalta liian pieni laina taas ei tuo haluttua muutosta liiketoimintaan. Joskus tilanne kuitenkin monimutkaistuu matkan varrella ja alkuperäiset suunnitelmat muuttuvat. Tarkista siis ennen lainan hyväksymistä, mitä silloin tapahtuu ja millä hinnalla, jos sinun tarvitsee pyytää muutosta maksusuunnitelmaan laina-aikaa koskien. Jos lyhennät laina-aikaa, jääkö silloin vanha sopimus voimaan niin, että sinun täytyy maksaa kuukausikulut koko alunperin sovitulta ajalta takaisin, vaikka muuten muutos olisikin mahdollinen ilman lisäkuluja?

8. Kuinka helpolta ja nopealta lainaprosessi näyttää?

Pankeissa pitkä lainaprosessi on yleistä ja fyysinen tapaaminen "account managerin" kanssa mahdoton välttää. Tutki, mitä ehtoja valitsemasi lainan myöntäjä asettaa. Kuinka kauan lainan myöntämiseen menee, mitä asiakirjoja ja muita papereita täytyy olla valmiina ja miten lainan hyväksyminen tapahtuu.

9. Milloin saat rahat yrityksesi tilille?

Edelliseen viitaten, pankki on usein erinomainen kumppani laina-asioissa, mutta nopeudessa se ei kilpaile. Kuinka monen henkilön ja allekirjoituksen kautta lainapäätös kulkee? Tarkista siis, että saat rahasi varmasti silloin, kun niitä tarvitset. Kukaan ei halua työmaan tai toimiston seisoa silloin, kun pitäisi paiskia töitä.

10. Kannattaako maksaa kuluja, jos luottoa ei käytä?

Monet rahoittajat tarjoavat joustoluottoa, tililuottoa tms., jotka voivat olla tietyissä tilanteissa käteviä. Silloin vain tulee maksaneeksi siitä, että raha on käytettävinäsi, vaikka et loppujen lopuksi sitä tarvitsekaan. Vertaile siis tässäkin tapauksessa, kumpi vaihtoehto on itsellesi järkevämpi. Nopea täsmälaina silloin kun sitä tarvitset vai luotto, joka sinulla on käytettävissäsi, mutta jota et ehkä lopulta tarvitsekkaan.

Qredin yrityslainat eivät sisällä piilokuluja, jolloin maksettavaksi jää vain lainasta perittävät, yrityskohtaiset kuukausikulut. Hyväksyttyäsi lainatarjouksemme, siirrämme rahat samantien yrityksesi tilille. Voit maksaa lainasi pois koska vain, jolloin perimme kuukausikulut vain jo kuluneilta kuukausilta.

Ei aloitusmaksua - Ei sitoutumispakkoa - Ei piilokuluja
Ei voisi olla yksinkertaisempaa!

Klikkaa tästä ja pyydä tarjous!

Otamme sinuun yhteyttä tunnin sisällä lainahakemuksesi vastaanottamisesta ja sen jälkeen saat meiltä lainatarjouksen. Jos yritykselläsi on lainan tarvetta, kokeile paljonko lainasi maksaisi!

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil