Asiakastarinamme: Armin Deli

5/11/2018
3
minuuttia
Asiakastarinamme: Armin Deli

Qredin tiimi

Armi Komulainen vaihtoi raskaan ravintolatyön yrittäjän vapauteen

Armi Komulaisen ensimmäinen työpaikka oli kahvila. Nyt Armin Delillä on kaksi omaa kahvilaa ja useampia suunnitteilla.

Armi Komulaisella on takanaan kymmenien vuosien ura ravintola-alalta. Hän on ollut muun muassa ravintolapäällikkönä ruokaravintoloissa ja yökerhoissa. Armi koki erityisesti yötyön ravintoloissa erittäin raskaana, joten hän alkoi miettiä muita ratkaisuja. Vähitellen Armilla heräsi halu kokeilla omia siipiä kahvila-yrittäjänä. Armi aloitti ensin franchising-yrittäjänä kahvilaketjussa.

– Ketjuyrittäjyys ei sopinut minulle, koska se oli liian ohjattua. Huomasin, että haluan työskennellä itsenäisemmin, Armi kertoo.

Joka päivä jotain uutta

Nyt Armi on löytänyt oman tiensä. Armin Delillä on kahvilat kauppakeskus Länsikeskuksessa ja kauppakeskus Liilassa Espoossa. Hänen oma työviihtyvyytensä ja jaksamisensa on ollut parempaa, kun saa itse määrätä tahdin. Tavoitteita on muitakin.

– Kahviloiden pitää tietenkin menestyä. Kaikkein tärkeintä kuitenkin on, että pystyn työllistämään ihmisiä. Lisäksi koen, että en ole työelämässä kokenut vielä läheskään kaikkea, vaan haluan oppia joka päivä uusia asioita, Armi listaa.

Ei kaavamaista ketjua, vaan omannäköistä

Armin mielestä menestyvän kahvila-yrittäjän täytyy olla monitaitoinen. Pitää hallita kokonaisuus, osata markkinointia, laskea palkkoja, hallita talousasiat ja tarvittaessa uskaltaa investoida, ottaa lainaa. Yrittäjän täytyy kantaa vastuu hyvissä ja huonoissa päätöksissä.

– En ole katunut päivääkään yrittäjäksi lähtemistä. Tätä työtä ei voi tehdä, ellei siihen ole intohimoa. Siitä kaikki lähtee. Jos joka aamu töihin tullessa keksin uusia ideoita, niin olen mielestäni aika hyvin valinnut oman urani. Kahvila-alalla on valtavasti kehitettävää. Tämä on tuotekehittelijän unelmatyö. Oivalsin, että minun ei tarvitse tehdä kaavamaista kahvilaketjua, vaan voin luoda oman näköistä kahvilaa, keksiä omia tuotteita, Armi innostuu.

Riskinotto pelottaa, mutta ilman sitä ei etene

Kausivaihtelut ja ammattitaitoisen henkilöstön löytyminen saattavat joskus aiheuttaa ongelmia, mutta usko itseen auttaa eteenpäin.

– Ongelmat on ratkaistava itse. Välillä riskinotto pelottaa, mutta eihän sitä pääse eteenpäin, jos ei uskalla yrittää. Pieni positiivinen stressi auttaa toimimaan. Uskon itseeni. Tiedän, että selviän, Armi sanoo.

Armin Deli on jo miettinyt laajentamista. Haaveissa on kolmas ja mahdollisesti neljäskin kahvila. Armin toive on siirtyä kokonaan itse keittiön puolelle kehittämään omia tuotteita ja antaa muiden hoitaa asiakaspalvelu.

– Näen tuotekehittelyssä paljon potentiaalia. Esimerkiksi työssä käyvillä ihmisillä on vain vähän aikaa ja he haluaisivat napata helposti töiden jälkeen mukaansa valmiin terveellisen ruoan koko perheelle. Moni pieni kahvila keskittyy esimerkiksi vain lounaaseen, kun pitäisi miettiä, miten kehitetään tuotteita, jotka kiinnostavat asiakkaita koko aukiolon ajan, Armi ideoi.

Asiakkaita pitää kuunnella. Siksi Armin Deli onkin keskittynyt omatekoiseen tarjottavaan. Esimerkiksi suolaiset piirakat, pullat, kakut, salaatit ja keitot syntyvät omin käsin ilman lisäaineita.

– Esimerkiksi viime kesänä, kun oli kuumaa, myimme paljon irtojäätelöä ja lähdevettä, josta tuli oikein myyntihitti. Menestyksen salaisuus on yksinkertainen: teemme sitä mitä asiakkaat haluavat ja olemme siellä missä he ovat, Armi summaa.

Armin vinkit yrittäjyyteen

1. Kaikkein tärkeintä on, että sitoudut työhön. Se ei ole läpihuutojuttu.
2. Harjoittele stressinsietokykyä, hallitse talousasiat, ota selvää oman alasi lainsäädännöstä ja herättele markkinointitaitosi.
3. Satsaa tuotekehittelyyn. Omilla tuotteilla erotut kilpailijoista.

Rahoitus unelmien toteuttamiseen

Qred Yrityslaina tuki Armin Deliä sen laajennushankkeissa ja se on myös auttanut tuhansia muita pienyrittäjiä viemään suunnitelmansa maaliin.

Tällainen on Qredin yrityslaina

  • Yrityslainaa 1 000 - 200 000 €
  • Kiinteät kuukausikulut
  • Ei korkoa, liittymis- tai avausmaksua, ei piilokuluja
  • Maksat kuukausikuluja vain kuluneilta kuukausilta
  • Voit maksaa lainasi takaisin milloin vain
  • Aina ammattitaitoinen ja ystävällinen palvelu

Pyydä meiltä ei-sitova tarjous

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil