5 kirjaa, jotka jokaisen pienyrittäjän kannattaa lukea

21/9/2022
3
minuuttia
5 kirjaa, jotka jokaisen pienyrittäjän kannattaa lukea

Riina Jalonen

Marketing Lead
  1. Think and Grow Rich, Napoleon Hill

Tämä kirja tulisi löytyä jokaisen yrittäjän omasta tai vähintään naapurin kirjahyllystä. Think and Grow Rich on henkilökohtaiseen kehittymiseen ja motivaatioon keskittyvä kirja. Kirjan nimi saattaa näyttää siltä, että se tarjoaa lähinnä taloudellisen menestymisen saloja, mutta sisältö on kuitenkin huomattavasti laajempi. Kirja antaa filosofista näkemystä ja kertoo ohjeita siihen, miten voit tehdä juuri sitä, mitä haluat.

  1. Miksi Nukumme, Matthew Walker

Tämä kirja ei kerro sinulle, miten tehostaa liiketoimintaa tai miten parantaa itsensä kehittämistä. Sen sijaan, se auttaa ymmärtämään, että mikään yllä mainituista ei ole mahdollista ilman riittäviä yöunia. Moni ymmärtää unen merkityksen, ainakin käytännön tasolla, mutta usein muut asiat (esimerkiksi työ, perhe-elämä ja harrastukset) menevät sen edelle. Miksi Nukumme on faktarikas ja mielenkiintoinen kirja unesta ja sen merkityksestä, sekä unen laiminlyönnin seurauksista. Tämän kirjan jälkeen et enää mielelläsi tingi yöunistasi. 

  1. The 7 habits of highly effective people, Stephen R. Covey

Mielenkiintoinen kirja, joka antaa perspektiiviä tehokkaampaan ja merkityksellisempään elämäntyyliin, sekä jakaa selkeitä ohjeita jokapäiväiseen elämään. Kirja voi parhaimmillaan olla elämää mullistava, jos sen oppeihin tarttuu ja laittaa ne käytännössä toimimaan. Kirja jakaa monia yksinkertaisia keinoja siihen, miten navigoida elämässä oikein ja päästä lähemmäs omaa ajatusta menestyksestä. 

  1. Zero to One, Peter Thiel & Blake Masters

Muun muassa PayPalia perustamassa olleen Peter Thielin mukaan on hyvä löytää tai kehittää sellainen liike-idea, mikä on ainutlaatuinen eikä kilpaile markkinoiden suurimpia toimijoita vastaan. Kirjassa perustellaan se, että yrityksen olisi järkevää dominoida pientä niche-markkinaa ja laajentaa sen jälkeen toimintaa viereisille markkinoille. Tästä syystä Zero to One sopii loistavasti pienyrittäjille.

  1. Kassavirtakvadrantti, Robert Kiyosaki

Monet yrittäjät pohtivat erilaisia tapoja luoda itselleen taloudellista turvaa menettämättä riippumattomuuttaan ja vapauttaan. Tämä kirja on mielenkiintoinen katsaus talouteen ja siihen, miten siitä kannattaa ajatella. Se antaa erilaisia lähestymistapoja työhön, talouteen, riskeihin ja turvallisuuteen. 

Yrittäjälle sopivia kirjoja löytyy laidasta laitaan ja niitä kannattaakin ajan salliessa lukea säännöllisesti. Kiireinen elämäntyyli tekee helposti sokeaksi uusille toimintatavoille ja ajatuksille, vaikka niistä saattaa olla mahdollisesti paljon hyötyä kotona ja työelämässä. Jokaisesta kirjasta jää varmasti jotain arvokasta käteen, mistä voi myöhemmin hyötyä tulevaisuudessa. 

Antoisia lukuhetkiä!

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil