Näin Qred sai alkunsa

Tarina pienyrittäjästä

Olipa kerran nuori lahjakas yrittäjä, jolla oli ajatus perustaa yritys. Yrityksen perustamisvaiheessa kaikki oli uutta ja jännittävää. Niinpä tämä tuleva yrittäjä käveli ensitöikseen lähimpään pankkiin ilmoittamaan, että hän halusi avata uudelle liiketoiminnalleen pankkitilin, jolle hän halusi tallettaa kymmenentuhatta euroa.

Hän kertoi innokkaasti suunnitelmistaan yritystoiminnan suhteen, minkä jälkeen pankinjohtajan tiedusteli, miksi yrittäjä oli valinnut juuri hänen pankkinsa. Tämä yllätti hetkellisesti, sillä olihan kyseinen pankki juuri valittu vuoden yrittäjäpankiksi, mutta nöyränä miehenä yrittäjä kertoi suunnitelmistaan yritystoiminnan suhteen ja ilmoitti valinneensa kyseisen pankin, koska se tuntui hyvältä pankilta uudelle yritystoiminnalle. 15 minuutin tapaamisen jälkeen pankinjohtaja ilmoitti, että liiketoiminta ei vaikuttanut toimivalta ja tästä syystä yritystä ei voida kelpuuttaa pankin asiakkaaksi. Päätös oli yrittäjälle melkoinen isku päin kasvoja. Miten se oli mahdollista? Eihän hän halunnut lainata pankilta rahaa vaan päinvastoin tallettaa osakepääomansa pankin konttoriin. Voisiko pankinjohtaja olla oikeassa, että hänestä ei ollutkaan yrittäjäksi? Onneksi löytyi toinen pankki, joka suostui avaamaan pankkitilin, ja näin ollen yritystoiminta voitiin potkaista käyntiin.

Kyseinen yrittäjä olin minä. Jälkeenpäin olen saanut kuulla että en ollut yksin, vaan lukemattomia muitakin yrittäjiä on nöyryytetty pankkien toimesta. Tämä on hyvin ongelmallinen asia, ei pelkästään yksittäiselle pienyrittäjälle vaan myös yhteiskunnalle laajemminkin aikana, jolloin uusia yrittäjiä tarvitaan enemmän kuin koskaan ennen.

Nyt 15 vuotta myöhemmin olen henkilö, jota kansankielellä kutsutaan sarjayrittäjäksi. Intohimoni on rakentaa uusia yrityksiä, jotka haastavat vanhoja rakenteita ja toimintatapoja. Aiemmin olen haastanut tele- ja pelialan isoja toimijoita, nyt vuorossa on rahoitusala, jossa näen, että pankit ovat rakentaneet itselleen oligopolin, johon ulkopuolisilla ei ole asiaa.

Monen vuoden työn jälkeen olen luonut yhteyksiä hyviin ja asiantunteviin pankinjohtajiin, mutta uusille yrittäjille tilanne on edelleen vaikea. Puhumattakaan, kun yritys tarvitsee pääomaa kasvuun ja liiketoiminnan kehittämiseen. Yrityslainat voidaan periaatteessa unohtaa, jos ei ole vuosien historiaa ja liikevaihtoa vähintään miljoonan edestä. Jos pankkiiri ei ole ennestään tuttu, tarvitaan valtavasti erilaisia dokumentteja - liiketoimintasuunnitelma, budjetti, tilinpäätös ja tietenkin on oltava kokonaisvaltainen asiakkuus pankkiin luottokortteineen, vakuutuksineen ja eläkesäästämisineen.

Tiedämme, että pienet yritykset joutuvat usein kääntymään perheen tai ystävien puoleen kasvunsa rahoittamiseksi. Vaikka pankit ovat tällä hetkellä erittäin kannattavia ja korkotaso on historiallisen alhaalla, pienille yrityksille myönnettävät luotot vähenevät. Hienoa! Täällä on tilaa uudelle liiketoiminnalle, ajattelin.

Haluamme Qredissä auttaa yrityksiä kasvamaan. Haluamme, että kaikki yritykset saavat ansaitsemansa palvelun ja kunnioituksen. Yrityslainan saaminen ei saisi olla vaikeampaa kuin kirjan ostaminen verkkokaupasta. Älykkään, digitaalisen alustamme avulla, yrittäjä voi jättää hakemuksensa vain muutamassa minuutissa. Meillä ei ole kallista konttoria eikä raskasta organisaatiota.

Toivomme, että pystymme auttamaan monia pienyrittäjiä ja tekemään yrityslainan hakemisesta nykyistä vaivattomampaa.

Emil Sunvisson, Konsernin toimitusjohtaja ja yrityksen perustaja

Qred AB

Heading

Newsletter

By submitting my data, I agree to Qred’s processing of personal data. You can read more in our privacy policy.

🇸🇪 Sverige
SvenskaEnglish
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil