Yrityslainan hakeminen – näin haet rahoitusta helposti!

18/9/2020
3
minuuttia
Yrityslainan hakeminen – näin haet rahoitusta helposti!

Ulla Helanti

Marketing Manager
Qred

Yrityslainan hakeminen tulee monille yrittäjille ajankohtaiseksi yrittäjyytensä aikana. Jokainen yritys kohtaa joskus tilanteita, joissa rahoitus auttaisi joko liiketoiminnan kehittämisessä tai ylläpitämisessä.

Osalla yrityksistä sesonkivaihtelut ovat hyvin suuria. Huippusesonkiin valmistautuessa yritys saattaa joutua tekemään investointeja esimerkiksi varastoon, toimitiloihin tai uuden henkilökunnan palkkaamiseen. Tällaisia investointeja on usein haastava kattaa kassavaroilla – erityisesti, jos kyseessä on pienyritys.

Myös sesongin päättyminen tai liiketoiminnan yllättävä hiljeneminen voi synnyttää rahoitustarpeen. Toisinaan liiketoiminnan tulot laskevat reippaastikin, mutta menot tulee silti saada katetuksi. Tällaisessa tilanteessa rahoitus on ratkaisevassa asemassa.

Vinkki: Lue myös, miten kasvatat yritystäsi yrityslainalla!

Mikä avuksi rahoitustarpeen iskiessä? Yrityslaina auttaa yrityksesi rahoitustarpeiden ratkaisemisessa. Yrityslainaa voi hyödyntää huippusesonkiin valmistautuessa tukipilarina, matalasesonkia pehmentävänä puskurina, ja yrityksen kasvuinvestointien mahdollistajana.

Yrityslainan hakeminen

Moni yrittäjä saattaa kuvitella yrityslainan hakemisen olevan monimutkainen ja hankala prosessi. Saatat ajatella tarvitsevasi lainanhakua varten paljon aikaa ja useita erilaisia dokumentteja. Tämä ajatus usein perustuu totuttuun käsitykseen perinteisessä pankissa asioimisesta: ensin varataan aika fyysiseen tapaamiseen pankkivirkailijan kanssa, sitten asioidaan konttorissa, jonka jälkeen odotetaan lainapäätöstä. Ajatuksesi saattaa pitää paikkansa perinteisten pankkien kohdalla, mutta nykyään yrityslainan hakeminen onnistuu kuitenkin myös paljon yksinkertaisemmin ja nopeammin!

Qrediltä haet yrityslainaa yksinkertaisesti ja nopeasti netissä. Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa ja vie vain minuutin. Hakemuksen jättäminen ei sido sinua ottamaan yrityslainaa. Voit siis hyvin jättää hakemuksen vain kokeillaksesi, kuinka paljon yrityslainaa yrityksesi olisi meiltä mahdollista saada ja millä ehdoilla. Hakemuksen täytettyäsi saat meiltä tunnissa lainatarjouksen. Tarjous on voimassa viikon, joten sinulla on hyvin aikaa tutustua siihen. Jos päätät tarttua tarjoukseemme, voit hyväksyä sen allekirjoittamalla lainasopimuksen pankkitunnuksillasi. Me siirrämme lainasumman tilillesi vielä samana päivänä, kun hyväksyt tarjouksen. Rahat ovat tällöin tililläsi käytettävissä vielä samana iltana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Lainatarjouksen hyväksyminen

Kuten lainahakemuksen täyttäminen, on myös lainatarjouksen hyväksyminen hyvin yksinkertaista. Voit hyväksyä lainatarjouksen milloin tahansa ja missä tahansa allekirjoittamalla lainasopimuksen verkkopankkitunnuksillasi. Allekirjoitettuasi lainasopimuksen maksamme lainasumman ilmoittamallesi pankkitilille. Samalla sinulle toimitetaan sähköisesti allekirjoittamasi lainasopimus ja lainan takaisinmaksutaulukko. Näistä näet sovitun kuukausikulun ja lainan kuukausittaisen pääomalyhennyksen määrän. Lainaa aletaan tämän jälkeen maksaa sopimuksen mukaan takaisin.

Yrityslainan lasku

Saat meiltä laskun kerran kuukaudessa siten, että ensimmäinen eräpäivä on kuukausi lainan nostamisesta, toinen eräpäivä kaksi kuukautta lainan nostamisesta ja niin edelleen. Laskulla on 10 päivän maksuehto.

Yrityslainan laskusta näet lainapääoman lyhennyksen ja kuukausikulun suuruuden. Maksettava summna on Qredillä sama kaikkien maksuerien osalta. Laskussasi näkyvät kuukausikulut ovat lainasi ainoat kustannukset. Emme veloita yrityslainastasi mitään muita kuluja. Sinulle syntyy lisäkuluja ainoastaan, jos haluat laskun paperisena. Paperilaskusta veloitamme viisi euroa laskulta.

Yrityslainan ennenaikainen takaisinmaksu

Entä, jos olisinkin valmis maksamaan yrityslainan pois sovittua aikaisemmin? Joskus voi tulla vastaan tilanteita, kun yrityslainalle ei olekaan tarvetta niin pitkään, kun oli aluksi ajateltu. Qredillä voit aina maksaa yrityslainasi takaisin ennenaikaisesti. Tällöin perimme kuukausikuluja vain niiltä kuukausilta, joina yrityslaina on ollut käytössäsi. Tämä tarkoittaa, että säästät lainakuluissasi. Jos olet Qredin asiakas ja haluat maksaa yrityslainasi pois sovittua aikaisemmin, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin lähetämme sinulle loppulaskun.

Lainasumman korotus

Toisinaan suunnitelmat muuttuvat ja alkuperäinen lainasumma ei riitäkään kattamaan uutta tilannetta. Tällöin yritykselle voi tulla tarve lisälainalle. Qredillä voit pyytää yrityslainallesi korotusta, kun olet maksanut lainastasi kaksi maksuerää takaisin ajallaan. Voit tällöin yksinkertaisesti ilmoittaa tarvitsemasi lainasumman meille Omilla sivuilla tai asiakaspalveluumme yhteyttä ottamalla, niin saat meiltä uuden lainatarjouksen. Mikäli hyväksyt uuden tarjouksemme, siirrämme korotuksen maksuun vielä saman päivän aikana.

Lainan takaisinmaksun viivästyminen

Menestyvänkin yrityksen voi joskus yllättää tilanne, jolloin maksuista ajallaan suoriutuminen on hankalaa. Jos sinulle tulee vaikeuksia lainaerän takaisinmaksun suhteen, ota pikimmiten yhteyttä asiakaspalveluumme. Voimme tällöin katsoa yhdessä, miten ratkaisemme tilanteen. Usein pystymme helpottamaan tilannetta tarjoamalla esimerkiksi lyhennysvapaita kuukausia.

Tarvitseeko yrityksesi rahoitusta? Jätä meille lainahakemus, niin saat lainatarjouksen tunnissa!

Menestystä yrittäjyyteen toivottaen
Qredin tiimi

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil