Milloin ja miksi yrityslaina kannattaa?

19/10/2020
3
minuuttia
Milloin ja miksi yrityslaina kannattaa?

Ulla Helanti

Marketing Manager
Qred

Suomessa kaksi kolmesta työpaikasta syntyy PK-yrityksiin. Pienyritykset kattavat valtaosan koko yrityskentästä ja niiden merkitys koko yhteiskunnalle on valtava. Tästä huolimatta monen pienyrittäjän on toisinaan vaikea saada yritykselleen ulkoista rahoitusta.

Suomeen perustetaan vuosittain kymmeniä tuhansia uusia yrityksiä. Uusista yrityksistä jopa puolet kuitenkin ajautuu konkurssiin tai lopettaa toimintansa jo ensimmäisen kolmen vuoden aikana. Tämän vuoksi yritystoiminnan kolmesta ensimmäisestä vuodesta käytetäänkin nimitystä kuolemanlaakso. Kuolemanlaakson ylittäminen on yrityksille merkittävä virstanpylväs, jonka jälkeen yrityksen ajatellaan olevan jo vähän selvemmillä vesillä. Lukuisat eri syyt voivat ajaa liiketoiminnan päätökseensä ensimmäisen kolmen vuoden aikana. Yrityslaina voi kuitenkin lisätä monen yrityksen menestymisen mahdollisuuksia ja auttaa kuolemanlaakson ylittämisessä.

Milloin yrittäjän sitten kannattaisi ottaa yrityslainaa?

Miksi yrityslaina kannattaa?

Monen mielestä laina on viimeinen ratkaisu, johon turvaudutaan vasta sitten kun on “pakko”. Vielä tänäkin päivänä vallalla on (harha)luulo, että yritys lainaa rahaa vain silloin, kun sillä ei mene hyvin.

Joskus yrityslainan taustasyynä onkin vaikeat ajat. Lainanhaku on tullut tutuksi usealle yrittäjälle nyt korona-aikaan. Monilla yrityksillä on ollut haastavaa ja useat yrittäjät ovat hakeneet rahoitusta käyttöpääomatarpeisiin. Tämä on auttanut heitä kaikkein vaikeimpien aikojen yli.

Usein yrityslainan hakemisen taustalla oleva syy on kuitenkin päinvastainen. Yrityslainaa haetaan, kun yrityksellä menee hyvin, mutta tarvitaan vielä pieni lisäapu, jotta liiketoimintaa voidaan kasvattaa ja kehittää edelleen. Yrityslaina auttaa yrityksen kasvattamisessa.

Yrityslaina soveltuu moniin erilaisiin tarpeisiin. Alla on muutama esimerkki tilanteista, joissa laina voi olla avuksi.

Investoi varastoihin

Varastoon investoiminen tai suurempien määrien ostaminen voi osoittautua yritykselle todella kannattavaksi. Ilman rahoitusta tämä ei kuitenkaan aina ole mahdollista. Tällöin yrityslaina auttaa.

Sijoita henkilöstöön ja työntekijöihin

Onko yrityksesi liiketoiminta kausiluonteista? Tällöin saatat tarvita huippusesongin aikana enemmän työvoimaa kuin matalasesonkina. Yrityslainan avulla voit kattaa kausityöntekijän palkkaamisesta aiheutuvat kustannukset. Ylimääräinen käsipari mahdollistaa huippusesongin myötä kasvavaan kysyntään vastaamisen, ja kasvaneita tuloja voi käyttää lainan takaisinmaksuun. Qredillä yrityslainoilla ei ole sitoutumisaikaa. Voit siis maksaa lainasi takaisin aina myös ennenaikaisesti silloin, kun se sinun yrityksellesi parhaiten sopii.

Investoi markkinointiin

Markkinoinnilla voidaan vaikuttaa ratkaisevasti yrityksen menestykseen. Toisinaan on tarpeen tehdä markkinointiin lisäpanostuksia, uudistaa verkkosivustoa tai palkata markkinointitoimisto auttamaan tässä. Markkinointiin investoiminen nyt voi mahdollistaa paremman myynnin tulevaisuudessa. Haluttujen toimenpiteiden tekemiseksi vaadittaviin investointeihin ei välttämättä kuitenkaan löydy tarvittavaa tukea kassasta valmiiksi. Yrityslainan avulla voit tehdä panostuksia markkinointiin ja kasvattaa liiketoimintaasi.

Investoi työkaluihin tai kalustoon

Täytyykö sinun hankkia uusia laitteita tai koneita ottaaksesi vastaan toimeksiannon suurelta asiakkaalta? On tyypillistä, että koneen ostamiseen ja toimeksiannon suorittamiseen otetaan yrityslainaa. Tällöin toimeksiannosta ei tarvitse kieltäytyä ja lainan takaisinmaksu onnistuu toimeksiannosta ansaituista tuloista.

Tasaa kassavirtaa

Oletko ollut tilanteessa, jossa sinulla on saamisia, joista et saa suorituksia ennen kuin sinun on itse maksettava palkat ja muut pakolliset kulut? Silloin voit ottaa yrityslainan vahvistaaksesi maksuvalmiuttasi siihen asti, kunnes asiakkaasi ovat maksaneet avoimet laskut.

Miten haen yrityslainaa?

Yrityksillä on erilaisia rahoitustarpeita riippuen yrityksen tilanteesta. Tyypillistä on hakea yrityslainaa yrityksen perustamis- ja kasvuvaiheissa sekä muita investointeja tehdessä. Yrityslaina on avuksi huippusesonkiin valmistautuessa tukipilarina, matalasesonkia pehmentävänä puskurina, ja yrityksen kasvuinvestointien mahdollistajana.

Lue tästä 7 vinkkiä yrityslainan hakemiseen!

Qrediltä voit hakea yrityslainaa heti, kun yritys on perustettu ja liiketoiminnan ensiaskeleet on otettu. Yrityslainan hakeminen meiltä on helppoa. Voit täyttää lainahakemuksen yksinkertaisesti netissä. Tähän kuluu vain minuutti. Kun olet jättänyt meille hakemuksen, otamme sen käsittelyyn, ja saat meiltä lainatarjouksen tunnissa. Mikäli haluat tarttua tarjoukseen, voit hyväksyä sen allekirjoittamalla lainasopimuksen verkkopankkitunnuksillasi. Rahat ovat tililläsi viimeistään seuraavana arkipäivänä lainasopimuksen allekirjoittamisesta. Lainatarjouksen pyytäminen on ilmaista, eikä se sido sinua ottamaan lainaa.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil