Yritysten kustannustuki – neljäs hakukierros

13/8/2021
2
minuuttia
Yritysten kustannustuki – neljäs hakukierros

Ulla Helanti

Marketing Manager
Qred

Yritysten kustannustuen neljäs hakukierros alkaa 17. elokuuta 2021. Mikä on kustannustuki ja voiko yritykseni saada sitä? Lue alta lisää yritysten kustannuestuesta!

Mitä kustannustuella tarkoitetaan?

Kustannustuella pyritään auttamaan yrityksiä selviämään koronapandemian yli. Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi pandemian vuoksi, ja joilla on sen vuoksi haasteita saada joustamattomat kulut ja palkkamenot maksettua. 

Kuka voi hakea kustannustukea?

Kustannustuki on tarkoitettu niille yrityksille, jonka liikevaihto on koronan vuoksi laskenut aikavälillä 1.3.–31.5.2021 vähintään 30 prosenttia vuoden 2019 vertailukaudesta, ja joilla on tukikauteen vaikeasti sopeutettavia kuluja. Yrityksellä tulee olla kustannuksia tukikaudella vähintään 2 000 euroa.

Kustannustuessa huomioidaan yrityksen oman liikevaihdon lisäksi toimialan liikevaihdon laskua. Yritys voi hakea kustannustukea ilman lisäperusteluja, mikäli toimialan liikevaihto on laskenut tukikaudella vähintään 10 prosenttia.

Kustannustukea hakeakseen yrityksellä tulee olla y-tunnus. Kustannustukea voivat hakea kuitenkin myös liiketoimintaa harjoittavat yhdistykset ja säätiöt.

Mitä kustannustuki korvaa?

Kustannustuki korvaa yrityksen joustamattomia kuluja tukikaudelta. Tällä tarkoitetaan niitä kustannuksia, jotka syntyvät, vaikka yrityksellä ei kyseisenä aikana olisi liikevaihtoa. Tällaisia kuluja ovat muun muassa kirjanpito, tilavuokra ja viranomaismaksut.

Kuinka paljon kustannustukea voi saada?

Kustannustuen vähimmäismäärä on 2 000 euroa.Tukea voidaan kuitenkin myöntää myös yrityksille, joiden tuen laskennallinen määrä olisi jäänyt alle tämän rajan, mikäli tuen muut ehdot täyttyvät.

Enimmillään kustannustukea voi saada miljoona euroa.

Milloin ja mistä kustannustukea haetaan?

Kustannustukea voi hakea Valtiokonttorin sivuilta 17.8. Klo 9 ja 30.9. Klo 16.15 välisenä aikana.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil