Yritys kevääksi kuntoon

19/3/2019
3
minuuttia
Yritys kevääksi kuntoon

Qredin tiimi

Kevät tulee ja se tarkoittaa sitä, että yrityksissäkin on aika laittaa paikat kuntoon! Maailma muuttuu, työtehtävät ja ennen kaikkea tapa tehdä töitä muuttuu. Pitäisikö omassa yrityksessäsikin ravistella hiukan vanhoja käsityksiä?

Aloita näin

Ennen sen suurempia remontteja, kevään voisi aloittaa tekemällä tilaa ja raivata pois kaikki se, mikä vie tilaa eikä ole hyödyllistä. Voisit myös päättää vihdoinkin, mitä teet rikkinäisille/vahingoittuneille/vanhentuneille/palautetuille tuotteille, joita siellä täällä yrityksessäsi oletettavasti lojuu.

Päivitä myös verkkosivuiltasi pois kaikki vanhentuneet kuvat ja tekstit, jotka eivät ole enää voimassa. Ja kun olet päässyt vauhtiin, lajittele eri paperit, kuitit ja meilit ja järjestä ne niin, että ne löytyvät helposti omista kansioistaan. Heitä pois ne, jotka ei ole koskaan tärkeitä ollutkaan ja joita ei varmasti enää tarvita.

Tarkistamisen arvoista

Eikö nyt kevään kynnyksellä olisi hyvä hetki miettiä, miten sinunkin yrityksesi voisi uusiutua? Toimintaympäristö on tänään jatkuvassa murroksessa ja oman yrityksen tilanteen määrittäminen

Positiivisen asiakaskokemus

Positiivisen asiakaskokemuksen tuottaminen luo aivan uudenlaisia paineita, kun tiedetään, kuinka helposti huonosti hoidetut tapaukset lähtevät leviämään sosiaalisessa mediassa. Koko yrityksen pitäisi sisäistää asiakaskokemus osana liiketoimintaa eikä vyöryttää tehtävää pelkästään asiakaspalvelun niskoille. Onko tällainen kokonaisvaltaisuus vallalla sinun yrityksessäsi?

Työelämän muuttuessa myös työpaikat muuttuvat

Uusi teknologia ja digitalisaatio ovat synnyttäneet kokonaan uusia ammatteja, joita tekemään on rekrytoitu ihan uudenlaisia työntekijöitä. Henkilöstön kirjo kasvaa. Ehkä sinunkin yrityksessäsi työskentelee vieri vieressä eri kansallisuuksia tai uskontoja? Toivottavasti osaat ottaa uudesta tilanteesta kaiken hyödyn irti ja kannustaa eri kulttuureista tulevia työntekijöitäsi tulemaan esiin omine ideoineen.

Pitäisiko koulutusta lisätä?

Työtehtävät muuttuvat vauhdilla eivätkä työntekijöiden aikoinaan hankkima koulutus ja osaaminen aina enää riitä. Osaava ja sitä kautta motivoitunut ja hyvinvoiva tiimi yrityksessä on sen valtava voimavara. Sitä paitsi se antaa yrityksestäsi houkuttelevan viestin: sinne kannattaa pyrkiä, koska siellä kehittyy.

Millaisilla markkinoilla toimit?

Onko aihetta parantaa tuotteesi laatua, lisätä valikoimaa tai ehkä nopeuttaa toimintatapoja? Millaisia uusia mahdollisuuksia yritykselläsi voisi olla? Näihin kysymyksiin vastaaminen vaatii tuntumaa alasi tulevaisuuden trendeistä. Ole siis korvat auki ja kuuntele markkinoita.

Ovatko työvälineesi ajan tasalla?

Minkälaisilla välineillä työntekijäsi tekevät töitä? Tiimityöskentelyä tarvitaan useiden tehtävien hoitoon, mutta siihen tarvitaan omat ohjelmat. Se on kuitenkin kannattava investointi, sillä päätökset ovat laadukkaampia silloin, kun jokainen asianosainen on pystynyt ammattitaidollaan ja kokemuksellaan siihen vaikuttaa. Työntekemisen mielekkyys on myös suoraan yhteydessä työn kuormitukseen ja sitä kautta työturvallisuusuuteen.

Kevätostojen aika

Kevät vaikuttaa monien liiketoimintaan. Rakennusala, ravintolat ja baarit terasseineen, terveys- ja fitness-yritykset, vaatekaupat, puutarhaväline- ja taimikauppiaat sekä monet muut voivat ilokseen todeta, että ostajia on taas enemmän liikkeellä. Asiakkaat ovat hyväntuulisia ja valmiita tekemään investointeja tulevaan kesäkauteen. Luonto herää eloon ja ihmiset ovat positiivisella mielellä.

Yrittäjille tämä merkitsee lisää hankintoja, varastoa, työntekijöitä. Asiakkaanamme tiedät, että meiltä saat nopeasti lainatarjouksen, jos ylimääräiseen rahoitukseen on tarvetta. Rahat ovat tarvittaessa yrityksesi tilillä vielä saman päivän aikana.

Älä epäröi pyytää lainatarjousta. Se ei sido sinua mihinkään ja jos päätät hyväksyä lainatarjouksemme, muista, että maksat kuukausikuluja vain siltä ajalta, kun laina on ollut käytössäsi. Mitään aloitusmaksuja tai muitakaan kuluja emme harrasta. Voit lukea lisää yrityslainoituksestamme täältä.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil