Yrityksesi digitaalinen jalanjälki

Kaikille on tullut selväksi, että digitaalinen työ- ja elinympäristö ei tule enää häviämään mihinkään. Kyse on vain siitä, kuinka nopeasti hyväksyt sen ja alat ottamaan siitä sen hyödyn irti, mikä siitä on mahdollista saada.
Muutama neuvo ensin:
1. Päivitä verkkosivujasi säänöllisesti
Vielä näkee nettisivuja, jotka näyttävät siltä, että ne on avattu joskus 90-luvulla eikä niiden ulkonäköä ole sen jälkeen uudistettu. Toivottavasti sinun sivustosi eivät kuulu näihin. Milloin päivitit uutisiasi, blogikirjoituksia edellisen kerran? Käy läpi sivuillasi näkyvät elementit.
2. Löytyykö verkkosivusi hakukoneista?
Sivustosi ei näy etusivulla tai hakutulosten joukossa minkään aloitussivun tai blogipostauksen avulla eikä ole ihme, sillä et myöskään tee mitään sen asian eteen. Monet käyttävät Googlen hakupalvelua, vaikka tietäisivätkin yrityksen tarkan verkkotunnuksen, mutta etenkin silloin, kun he eivät muista yrityksen nimeä.
Oletko sosiaalisessa mediassa?
Jos olet: kai niissä on linkit nettisivustoosi?
Jos ei: Aloita! Ei huomenna, eikä pian, vaan tänään! Nyt!
3. Sivusto ei ole tarkoitettu vain uusien asiakkaiden houkuttelemiseksi
Nykypäivän kovassa kilpailuympäristössä tärkeimmät ovat vanhat ja uskolliset asiakkaat. Uuden asiakkaan hankinta on kallista, mutta kallista ja lyhytnäköistä on myös menettää jo olemassa oleva asiakas. Tee kaikkesi asiakkaittesi miellyttämiseksi ja voit hyvin aloittaa sen verkkosivustostasi.
4. Onko sivustosi responsiivinen?
Uudet sivustoalustat ovat kaikki jo responsiivisia, joten sinun ei tarvitse tehdä mitään, jotta sivusi näkyvät hyvin ja käyttäjäystävällisesti mobiililaitteissa. Sinun täytyy vain välittää koko asiasta sen verran, että valitset itsellesi uudet sivut. Hyvä ihminen, älä nyt enää anna asian olla. Haut tehdään jo suurimmaksi osaksi kännyllä, joten responsiivisuus on hyvin tärkeää.
5. Liiketoimintasi "ei tarvitse" verkkosivuja
Voi tietenkin olla, että verkkosivusi eivät ole sinulle tärkeät, koska liiketoimintasi on paikallista ja asiakkaasi joka tapauksessa tuntevat sinut ja tietävät jo etukäteen kaiken sen, josta voisit sivuillasi esitellä tai kertoa. Teet töitä yksiksesi eikä verkostoituminen tunnu muutenkaan tärkeältä.
Vaikka me täällä Qredissä vannommekin internetin tuoman nopeuden ja helppouden nimeen, ymmärrämme hyvin, että kaikkiin liiketoimintoihin online-menetelmät eivät taivu. Ja ymmärrämme hyvin senkin, että kaikki eivät myöskään halua aloittaa käyttöön sosiaalisen median tilejä eivätkä tunne somea omakseen. Silloin on olemassa muita keinoja kasvattaa liiketoimintaa:
Idea #1
Jos toimialasi sen sallii, kysy läheisistä lukioista, ammattikouluista tai -opistoista yhteistyön mahdollisuuksista. Teillä saattaa olla useita eri tapoja hyötyä toinen toisistanne.
Idea #2
Laita itsellesi ainakin Facebook-sivu toimimaan, josta löytyy tietoa aukioloista ja asiakkaittesi/vierailijoittesi jättämä palaute tai arvostelut. Se ei maksa mitään ja on tehokas apu uusasiakahankinnassa.
Idea #3
Vähän on enemmän. Nykyään ei ole vaikeaa tehdä itselleen edes yhtä sivua internettiin, joten siihen kannayttaa ryhtyä. Jos liikettäsi tai liiketoimintaasi ei löydy netistä, sinut jo tuntevatkin asiakkaat mahdollisesti ajattelevat, että olet lopettanut. Muutama kuva ja osoite on jo paljon ja muistuttaa olemassaolostasi. Mutta muista tehdä siitä responsiivinen.
Idea #4
Jos yritykselläsi on jo verkkosivut, (jos ei, lue täältä, miten helposti voit sellaiset wordpressillä rakentaa) mutta et keksi, mitä sinne lisäisit, muutama blogikirjoitus on aina hyvä idea. Sinulla on varmasti joku aihe, jota asiakkaasi sinulta kyselevät palveluihisi tai tuotteisiisi liittyen. Mikset antaisi siihen kattavaa vastausta sivuillasi? Sinulla ei tarvitse olla toimituksellisia kykyjä kirjoittaaksesi omasta liiketoiminnastasi.
Idea #5
Etsi itsellesi taho, joka osaa auttaa sinua markkinoinnissasi ellei sinulla itselläsi ole aikaa siihen. Tilasto asiakkaittesi käynneistä, heidän vierailujensa määrästä, sivujesi klikkauksista ja yleensäkin kohderyhmäsi käyttäytymisestä sivuillasi tiettynä ajanjaksona on sinulle hyvin arvokasta tietoa, jota voit sitten käyttää omassa viestinnässäsi. Saatat saada selville jotain yllättävää!
Tulet huomaamaan, että keräämäsi tieto auttaa sinua näkemään ison kuvan, minkä avulla taas osaat laittaa liiketoiminnassasi paukkuja oikeaan aikaan oikealle kohderyhmälle.
Mitä tahansa ideoita tuleekaan mieleesi, niin älä unohda, että me autamme ideoittesi rahoittamisessa. Voit testata yrityslainahakemuksellamme, paljonko tarvitsemasi summa tulisi yrityksellesi maksamaan. Ja miettiä sitten rauhassa, otatko tarjouksemme vastaan.