Yrittäjyys ilman konttoria?

17/7/2020
2
minuuttia
Yrittäjyys ilman konttoria?

Ulla Helanti

Marketing Manager
Qred

Oletko yrittäjä tai oletko harkinnut yrityksen perustamista? Tällöin voi olla todennäköistä, että joudut aloittamaan yritystoimintasi kotoa käsin työskentelemällä. Tulisiko aivan yritystoiminnan alun jälkeen kuitenkin järjestää kiinteä työpiste? Tässä kirjoituksessa kerromme joitakin hyötyjä ja haittoja, joita liittyy ilman kiinteää työpistettä työskentelyyn. Annamme myös muutaman vinkin siihen, miten onnistut tässä paremmin.

Millaisessa yrityksessä tai millä alalla työskentelet?

Tarve toimistolle riippuu pitkälti alasta, jolla toimit. Tämän lisäksi yrityksen koolla on vaikutus asiaan. Jos yritys on todella suuri, voi olla vaikeaa järjestää kaikille työntekijöille työtiloja ilman erillistä toimistoa.

Toimi näin!

Istahda alas ja varaa itsellesi muistiinpanovälineet. Kirjoita lista kotona/ilman kiinteää konttoria työskentelyn mahdollistajista ja esteistä.

Lista voi näyttää esimerkiksi tällaiselta:

+ Minulla on vain vähän tai ei ollenkaan työntekijöitä
+ Pystyn ja osaan työskennellä 100 % digitaalisesti
+ Työn ja yksityiselämän tasapaino

- Minulla on useita työntekijöitä, joille minun tulee tarjota työpiste
- Yrityksen toiminta vaatii paljon ryhmätyöskentelyä
- Konttorittomuus voi aiheuttaa stressiä työnantajana

Ryhdy digiyrittäjäksi

Hyvien työolosuhteiden mahdollistaminen sekä itselle että potentiaalisille uusille työntekijöille on tärkeää ja avainasemassa uusia kykyjä yritykseen houkutellessa. Nykyisin paljon pystyy kuitenkin tekemään jo pelkällä älypuhelimella. Jos hoidat yrityksessäsi asiakaspalvelua ja hallinnoit sosiaalisen median tilejä, pääset älypuhelimella jo pitkälle.  

Työskentele yksin, mutta yhdessä

Vaikka olisitkin yksinyrittäjä, voit saada “työkavereita” vuokraamalla paikan esimerkiksi toimistohotellista tai muusta coworking-tilasta. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kahvilassa työskentely tai startup hubit. Näin voit työnteon ohessa saada uusia ystäviä, joiden kanssa voit pallotella ajatuksia sekä viettää yhdessä lounas- ja kahvitaukoja.

Työajat itsenäisenä ammatinharjoittajana

Itsenäisenä ammatinharjoittajana voit asettaa omat työaikasi. Suunnittele siis itsellesi toimivat työajat ja valitse sopiva paikka työnteolle. Onko sinulla tarvittavat työvälineet tehdä töitä juuri siellä missä haluat, silloin kuin haluat ja sen verran kuin haluat?

  • Tietokone
  • Älypuhelin
  • Internet-yhteys
  • Kalenteri
  • Työpiste fyysisesti tarpeeksi lähellä elämän muita tärkeitä paikkoja. Ajankäytön kannalta on järkevää, jos työpiste ei ole liian kaukana kodista, asiakkaan sijainnista tai muusta paikasta, jossa vietät paljon aikaa, kuten harrastuksesta tai kuntosalilta.

Yrittäjänä voit päättää, miten työpäiväsi muodostuvat. Yhtenä päivänä voit tarpeen vaatiessa työskennellä vaikka 14 tuntia ja toisena vain 4 tuntia. Tämä tuo elämääsi joustavuutta, mutta töiden sovittaminen yhteen muiden elämän osa-alueiden kanssa ei silti ole aina helppoa ja sopivan tasapainon löytäminen työ- ja vapaa-ajan välille voi viedä aikaa.

Onnea yrittäjyyteen toivottaen
Qred

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil