Viisi inspiroivaa naisyrittäjää

4/3/2020
2
minuuttia
Viisi inspiroivaa naisyrittäjää

Ulla Helanti

Marketing Manager
Qred

Yrittäjyys on meille sydämenasia. Yrittäjät tekevät maailmasta paremman paikan ahkeran työnsä, älykkäiden keksintöjensä sekä hyödyllisten tuotteidensa ja palveluidensa avulla. Useat kuuluisat ja tuntemattomat yrittäjät ovat omalla työllään jättäneet jälkensä tähän maailmaan.

Tässä kirjoituksessa olemme halunneet nostaa esille seuraavat viisi inspiroivaa yrittäjää. Lähestyvän naistenpäivän kunniaksi olemme valinneet listalle naisia, jotka inspiroivat meitä upealla työllään. Heistä jokaisella on ominaispiirteitä, joita pidetään usein menestyvän yrittäjän ominaisuuksina.

J.K. Rowling

Ideanikkari

J.K. Rowlingin tunnemme parhaiten kirjailijana, joka loi Harry Potterin. Hän on loistava esimerkki yrittäjästä, joka on varsinainen ideanikkari. Rakastetusta Harry Potterista on muodostunut ilmiö. Rowlingin kirjoittamien kirjojen ja niistä tehtyjen elokuvien ympärille on rakentunut kokonainen tuoteperhe, joka sisältää lukuisia erilaisia Harry Potter -aiheisia tuotteita. Tämän lisäksi Rowling tienaa miljoonia lisensoiduista teemapuistoista ympäri maailman. Rowling on tehnyt mahtavasta mielikuvituksestaan elinkeinonsa.

Oprah Winfrey

Periksiantamaton

Oprah rakensi tiensä tyhjätaskusta oman imperiuminsa johtajaksi. Oprah kasvoi köyhässä perheessä, mutta tuli kovan työn jälkeen maailmankuuluksi ikoniseksi muodostuneen keskusteluohjelmansa myötä. Hänen imperiumiinsa kuuluu muun muassa myös oma radiokanava ja lehti. Oprah on elävä esimerkki “amerikkalaisesta unelmasta”, vapaudesta tavoitella rikkaampaa ja onnellisempaa elämää. Ennen Oprahin nousua menestykseen kukaan ei uskonut, että afroamerikkalainen nainen voisi menestyä niin hyvin. Nykyisin Oprahia pidetään yhtenä maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä ja hänen nettovarallisuutensa on yli kolme miljardia dollaria.

Martha Stewart

Ongelmanratkaisija

Martha Stewart on yrittäjä, joka on istunut vankilassa. Tuolloin sisustusguruna tunnettu Martha Stewart todettiin syylliseksi ImClonen osakkeiden sisäpiirikauppaan 2000-luvun alussa ja tuomittiin viideksi kuukaudeksi vankeuteen. Vankilasta päästyään hän ei kuitenkaan ole luovuttanut, vaan on saanut kasvatettua nettovarallisuutensa 800 miljoonaan dollariin. Varallisuutensa hän on ansainnut pääosin televisio-ohjelmansa, keittokirjojensa ja muun kotitalouteen liittyvän toimintansa myötä.

Armi Ratia

Visionääri

Armi Ratia oli suomalainen yrittäjä, joka perusti Marimekon yhdessä puolisonsa Viljo Ratian kanssa vuonna 1951. Armilla oli tarkka visio kankaista, joita hän tahtoi Marimekon käyttävän. Nuoria taiteilijoita palkattiin suunnittelemaan uniikkeja kuoseja yritykselle. Armi johti yritystä kuolemaansa asti. Armin visio elää yhä Marimekon rakastetuissa kuoseissa, jotka ovat trendikkäitä ja tykättyjä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Linda Liukas

Sanansaattaja

Linda Liukas on suomalainen koodari, puhuja, lastenkirjailija ja kuvittaja. Hän on tullut tunnetuksi koodauksen lähettiläänä. Hän on perustanut ystävänsä kanssa Rails Girls -järjestön, joka järjestää naisille koodauskursseja. Linda liukas on kirjoittanut lastenkirjan Hello Ruby, joka käsittelee ohjelmointia ja on käännetty lähes 30 kielelle. Liukas on ansainnut paljon kansainvälistä tunnustusta upeasta työstään.

Nämä yrittäjät ovat tehneet meihin ja moniin muihin suuren vaikutuksen. Toivottavasti sinäkin inspiroidut heistä. Ehkä olet seuraava henkilö luettelossa?

Onnea ja menestystä liiketoimintaan!
Qred

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil