Trender på Internet 2018

Trender på Internet 2018

Trender på Internet 2018

Trender på Internet 2018

Read time:
Lästid:
Read time:
Lukuaika:
Read time:
Læsetid:
Read time:
Leestijd:
Read time:
Leestijd:
3
mins
minuter
mins
minuuttia
mins
minutter
mins
minuten
mins
minuten
Trender på Internet 2018

Christian Billing

Content and Social Media Manager
Qred AB

I maj kom den årliga rapporten från Mary Meekers - “Internet Trends”. Det är en utförlig och fördjupad rapport på 294 sidor, som tar en titt i backspegeln för året som gått, blickar framåt och spår in i framtiden.

Korta fakta

 • År 2017 fanns mer än hälften av jordens befolkning på Internet. Det är över 3,6 miljarder människor. En stor bidragande faktor är att det har tillverkats billigare mobiltelefoner och att det finns en ökad tillgång till wifi.
 • Fler och fler förflyttar sitt Internetanvändande från datorn till mobiltelefonen. Det har lett till att affärsmöjligheterna för mobilannonser har omsatt över 7 miljarder dollar under 2017.
 • Uppsnacket och förberedelser inför EU:s nya dataskyddsförordning - GDPR - började trappas upp. Den 25 maj 2018, trädde den nya lagen i kraft som ska ersätta nationella personuppgiftslagar för medlemsländerna i EU. Facebook, Google och större mediehus har haft bråda dagar. Cambridge Analyticas skandalen, tillsammans med Facebook, fick bara debatten att intensifieras ytterligare.
 • Röststyrning + AI + smarta assistenter = SANT!
  På ett år gick Amazons Echo från 10 miljoner till 30 miljoner sålda exemplar. Enligt Amazon har de nått 95% korrekt tolkning av det engelska språket. Nu ser vi fram emot att flera språk ska öppnas upp för dessa smarta assistenter. Där Apples Siri har lyckats väl, är framför allt i bilen. Den 1 februari 2018 trädde den nya lagen moten mobilanvändande i bilen i kraft.

Tips! Läs artikeln Bästa apparna för bilen

 • Facebooks dagliga användare har fördubblats på tre år. De ser dessutom en tydlig koppling mellan intäkter och dagliga användare. Därför har grupper och event varit en viktig del för Facebook när det kommer till att användare ska logga in varje dag.
 • Omkring 13% av alla konsumentköp gjordes på Internet under 2017. Det här betyder ökad omsättning av paket. Lägg därtill Wish, Aliexpress och andra leverantörers framfart, där Sverige t o m började reglera de paket som kom från Kina och resten av Asien. Läs mer i artikeln Importera från Kina. Swish har över 6 miljoner användare i Sverige och 8 av 10 svenskar använde Swish någon gång under 2017. I maj 2018 gjordes över 35 miljoner betalningar med Swish. Den siffran väntas vara extremt hög under den fina sommaren med tanke på alla semestrar, restaurangbesök och annat som bidrar till ökat användande av Swish och andra betaltjänster.

Tips! Läs artikeln Swish - Enklare att tjäna pengar och betala

 • Prenumerations- och abonnemangstjänster har fortsatt att öka. Spotify kunde visa upp fina 48% i ökning jämfört med året innan. Netflix kunde stoltsera med 25% och New York Times med hela 43% i ökning av prenumeranter.
 • Kina är en fortsatt uppstickare. Dess befolkning är mer benägen att dela med sig av sin privata information med företag än befolkningen i t ex USA. Allt fler Kinesiska bolag tar plats på listan över världens 20 största Internetbolag.
 • Bör Trump tänka om? Invandring har visat sig extremt lönsamt, då 56% av USA:s största företag har startats av första- eller andragenerationens invandrare.

Vill du läsa rapporten i sin helhet? Mary Meeker’s 2018 Internet Trends Report

Hur kan du applicera vissa fakta till ditt företag?

Beroende på vad du har för företag och i vilken bransch du verkar, så kan olika insikter och framtidsspaningar vara mer eller mindre intressanta för just dig. Är du en e-handlare som känner hotet från Amazon komma allt närmare? Ska du kanske se över möjligheten att handla med Asien och börja med dropshipping? Eller saknar ditt företag betallösningar som kan öka konverteringar, som t ex Swish? På länken ovan finns det en presentation i videoformat av Mary Meeker som stöd till rapporten. Perfekt kvällsunderhållning!

Lycka till med företagandet!
/Teamet på Qred

Newsletter

By submitting my data, I agree to Qred’s processing of personal data. You can read more in our privacy policy.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇧🇪 België
🇧🇷 Brazil

Tilaa uutiskirjeemme

Lähettämällä tiedon annan Qredille luvan käsitellä henkilötietojani. Voit lukea lisää tietosuojakäytännöstämme.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇧🇪 België
🇧🇷 Brazil