Så boostar du din sommarförsäljning

Så boostar du din sommarförsäljning

Så boostar du din sommarförsäljning

Så boostar du din sommarförsäljning

Read time:
Lästid:
Read time:
Lukuaika:
Read time:
Læsetid:
Read time:
Leestijd:
Read time:
Leestijd:
2
mins
minuter
mins
minuuttia
mins
minutter
mins
minuten
mins
minuten
Så boostar du din sommarförsäljning

Christian Billing

Content and Social Media Manager
Qred AB

Sommaren kan vara en trög säsong för e-handelsbolag och småföretag. Om du inte har ett skyltfönster som ligger någonstans vid stranden, säljer grillar eller glass, så finns det anledning att se över din marknadsstrategi.

Juli brukar vara den sämsta månaden för e-handel, där det typiskt omsätts 30% mindre än under december, enligt SumAll, ett dataanalys-företag. Hela perioden juni-augusti brukar vara 10-15% lägre försäljning på daglig basis jämfört med resten av året. Här finner ni några tips att komma ihåg när du planerar för sommaren.

⛱ 1. Agera när dina konkurrenter är på stranden

Många företag drar ner på marknadsföringen under sommarmånaderna. Ingen svarar i telefonen och leveranser drar ut på tiden. För den ambitiöse finns det möjlighet att växa när dina konkurrenter slappnar av. Visserligen är ofta efterfrågan lägre under sommaren, men i de allra flesta branscher dör inte efterfrågan bort bara för att solen skiner. Istället för att dra ner på annonseringen, satsa extra under sommaren då konkurrensen är lägre.

Tips! Läs inlägget Så förbereder du dig inför sommaren

📆 2. Ta vara på måndagarna

Även om sommaren brukar vara lugnare än resten av året är det viktigt att komma ihåg att just måndagar är den veckodag som har den största omsättningen under juni-augusti, då konsumenter spenderar typiskt 10% mer än andra vardagar, och upp till 20% mer än på fredagar (den allra lugnaste dagen). Ökad annonsering eller speciella erbjudande eller fri frakt på just måndagar kan vara ett sätt att utnyttja den trenden.  Folk tenderar också att göra de större köp på just måndagar, medans mindre inköp sker vanligtvis (utöver mat och dryck) på fredagar.

🏖 3. Sommar betyder stränder och semestrar

Vi svenskar älskar stranden. Hav eller sjö, inrikes eller utrikes, svenskar flockas runt vattnet för att umgås under varma sommarmånader. Stranden betyder semester för många, vilket innebär badkläder, picnic, strandleksaker, och även kamera och kamerautrustning. Och förstås, kom ihåg allt som hör midsommar till. Tänk på detta när du väljer vilka av dina produkter eller tjänster som du lyfter fram!

Tips! Läs inlägget Sommarstäda din webbplats

🔋 4. Glöm inte bort att ladda batterierna

Även om sommaren erbjuder många möjligheter så måste du se till att orka med resten av året. Även småföretagare förtjänar några lata dagar i solen.

Newsletter

By submitting my data, I agree to Qred’s processing of personal data. You can read more in our privacy policy.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇧🇪 België
🇧🇷 Brazil

Tilaa uutiskirjeemme

Lähettämällä tiedon annan Qredille luvan käsitellä henkilötietojani. Voit lukea lisää tietosuojakäytännöstämme.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇧🇪 België
🇧🇷 Brazil