Qred, yrittäjyys ja pienyritykset

6/3/2019
4
minuuttia
Qred, yrittäjyys ja pienyritykset

Qredin tiimi

Toimintamme aloittamisen jälkeen olemme pystyneet auttamaan tuhansia yrityksiä. Olemme eritoten iloisia, että yrityslainojemme ansiosta asiakkaamme ovat kasvattaneet liikevaihtoaan yli 500 miljoonalla eurolla. Mutta tästä myöhemmin.

Kasvua tähän maahan tarvitaankin. Kasvavat yritykset pystyvät rekrytoimaan, joten niillä on suora vaikutus meidän kaikkien hyvinvointiin. Ihmiset työllistyvät, Suomesta muodostuu kilpailykykyinen ja koko maan talous voi paremmin.

Yritysbarometri

Suomen Yrittäjien sivuilta voi lukea, että Suomessa on 286 934 yritystä (Tilastokeskus, Yritysrekisteri 2017) pois lukien maa-, metsä- ja kalatalous. Ne työllistävät 1,4 miljoonaa ihmistä ja tuottavat veroja, joilla maksetaan palveluita kaikille. Yrityksistä 93,2 prosenttia on alle 10 hengen yrityksiä.

Sama näkyy selvästi meidän asiakaskannassamme. Suurin osa on 1 - 4 hengen ja loput alle 10 hengen yrityksiä.

Suomen Yrittäjät, Finnvera sekä työ- ja elinkeinoministeriö julkaisevat PK-yritysbarometria kaksi kertaa vuodessa. Edellisessä raportissa todetaan mm., että "rahoituksen merkitys ja rooli pk-yritysten menestystekijänä on keskeinen. Aineiston valossa pk-yritysten rahoitustarpeet painottuvat kone- ja laiteinvestointeihin sekä vähäisemmin kasvuun ja kehittämishankkeisiin."

Näin varmasti on! Laitteet, koneet ja välineet ovat erittäin yleisiä syitä, joista mekin lainahakemusten yhteydessä usein kuulemme.

Yritysbarometriin vastanneilta kysyttiin syitä sille, ettei ole saanut rahoitusta. Yleisin syy on kireät vakuusvaatimukset, mikä on voimakkaasti kasvuhakuisten yritysten parissa vielä kaikkia muita yrityksiä yleisempää. Qredissä emme vaadi vakuuksia emmekä muitakaan papereita lainanmyönnön yhteydessä. Selvitämme yrittäjän kanssa liiketoiminnan tunnusluvut, idean ja tulevaisuuden näkymät, sovimme yhdessä kuukausikulun ja laina-ajan. Siinä se!

Samoin "voimakkaasti kasvuhakuiset yritykset uudistavat toimintaansa luomalla uusia liiketoimintamalleja ja hakeutumalla uusille markkinoille. Varsinkin voimakkaasti kasvuhakuisten yritysten parissa yksi melko yleinen tie uusien liiketoimintamallien hakemiseen on tehdä yhteistyötä korkeakoulujen tai tutkimuslaitosten kanssa."

Tässä emme voi auttaa, mutta kuulostaa mielenkiintoista! Olisiko tässä mahdollisesti ideaa sinun yrityksellesi?

Pienten ja suurten yritysten keskinäinen verkko

Elinkeinoelämän keskusliitto tutkii talouttamme luonnollisesti elinkeinoelämän näkökulmasta.

Helmikuun uutisista voi lukea artikkelin eri kokoisten yritysten välisistä riippuvuuksista. Nämä ilmenevät eritoten viennissä. Suomen tavaravienti on keskittynyt lähinnä suuriin yrityksiin, mutta arviolta jopa kolmannes noin 22 000 vientiä tekevästä pienemmästä yrityksestä toimii myös näiden suurten vientiyritysten alihankkijoina.

Edelleen EK:n mukaan tästä syystä suurten ja pienten yritysten menestys on tiukasti sidoksissa toisiinsa. Teollisuuden ja palvelujen välistä keskinäistä riippuvuutta osoittaa teollisuuden ostopalveluiden voimakas kasvu viime vuosikymmeninä.

Teollisuusyritykset ovat kovilla säilyttääkseen kilpailukykynsä. Luonnollinen tapa on silloin keskittyä tiiviisti ydinosaamiseen ja ostaa muut tarvittavat palvelut esimerkiksi siivoukseen, kiinteistönhuoltoon, vartiointiin, työvoiman vuokraukseen, markkinointiin tai kirjanpitoon erikoistuneilta yrityksiltä.

Vielä 1970-luvulla ostopalveluiden osuus teollisuuden tuotannon bruttoarvosta oli noin 2 prosenttia ja ulkoistettujen palvelujen työllistävä vaikutus oli hyvin vähäinen. Kuluvan vuosikymmenen puolivälissä ostopalvelujen osuus teollisuuden bruttoarvosta on noussut lähes viidennekseen. Näiden palvelujen työllisyysvaikutus on 80 000–120 000 henkeä.

Yrittäjyys muuttuu

Pk-yritykset ovat siis Suomessa merkittäviä työllistäjiä. Siitä kaikki kunnia heille!

Yhteiskunta muuttuu ja uudet toimintaympäristöt edellyttävät alituista valppautta, mistä uusi tietosuojalaki ja tulorekisteri viimeisimpinä esimerkkeinä. Viranomaiset ovat tarkkana ja vaativat tietojen saapuvan ajallaan, eri standardeja, uuvuttavia uusia toimialakohtaisia vaatimuksia ja vaikeasti noudatettavia lakeja satelee.

Onneksi toimintaympäristö voi muuttua tervetulleesenkin suuntaan. Kevytyrittäjyys, sivutoiminen yrittäjyys tai asiantuntijayrittäjyys webinaareineen tarjoavat uusia ja mielenkiintoisia lähestymistapoja liiketoiminnan aloittamiseksi.

Omaa yritystä pyörittävät joutuvat kuitenkin edelleen painimaan samojen vaikeuksien kanssa kuin aina ennenkin, kuten esim. yrittämisen ja perhe-elämän yhdistäminen, tasapainoilu taloudellisesti epätasaisten vuosien välillä ja huolenpito omasta työhyvinvoinnistaan.

Qred

Qred haluaa auttaa pienyrittäjiä mm. juuri kaikista edellisistä syistä johtuen rahoittamaan yritystensä tarpeet. Asiakaskannassamme on tuhansia suomalaisia pienyrityksiä, jotka hakevat meiltä aina uudestaan lainaa, kun/jos sen tarve tulee. Tämä voi johtua siitäkin, että vanhoille asiakkaillemme voimme myöntää lainaa paremmilla ehdoilla kuin ensikertalaisille.


Aivan kuten asiakkaammekin, olemme kasvun tiellä ja tästä vuodesta on tuleva vielä parempi kuin viime vuodesta. Haluamme kasvaa ja vahvistua, jotta pystymme palvelemaan yhä suurempaa joukkoa yrittäjiä yhtä nopeasti ja yksinkertaisesti kuin tähänkin asti. Jos sinunkin yrityksesi tarvitsee väliaikaista rahoitusta, ota meihin yhteyttä!

Asiakkaamme kertovat

Alusta lähtien tavoitteenamme on ollut rakentaa palvelu pienyrittäjiä varten. Tyytyväinen asiakas on meille kaikkein tärkein asia. Tästä voit lukea, mitä tapahtui, kun kaksi kaverusta olivat ensin intohimoisia oluen ystäviä ja sitten aloittivat liiketoiminnan: syntyi panimo Kiiski, mitä miettii arkkitehti Tuomas Siitonen, miten autoimme Suomea maailmalle vievää Gay Travel Finlandia, lastenvaatteiden maahantuojan Kiddexin haasteista, miten pyöritetään toimivaa ja suosittua lounasravintola Armin Deliä ja bloggari Olli Postin tarinaa siitä, miten tehdään ruokavalion ja koko elämän mittainen muutos.

Ota meihin yhteyttä mihin vain laina-asioihisi liittyvissä kysymyksissä. Ammattitaitoinen ja nopea asiakaspalvelumme on käytettävissäsi arkisin klo 8 - 19. Vastaamme sosiaalisen median tileillämme tiedusteluihisi myös aukioloaikojen ulkopuolella ja tietenkin voit lähettää sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@qred.com.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil