Paranna nettikauppasi konversiota

27/9/2019
3
minuuttia
Paranna nettikauppasi konversiota

Qredin tiimi

Verkkokaupan tuloksen parantaminen on helpompaa sanoa kuin tehdä. On kymmeniä erilaisia ​​parametrejä, jotka on otettava huomioon. Etukäteen mitättömältä tuntuva muutos, saattaa johtaa yllätyksellisesti mittavaan parannukseen. Digitaalisuuden hieno puoli on siinä, että ei tarvitse muokata silmät sidottuina vaan muutokset voi perustaa dataan ja mittaustuloksiin.

Tuuppaminen

Push-menetelmän tarkoituksena on saada asiakkaasi tai sivujesi vierailijat käyttäytymään halutulla tavalla. Mihin haluat asiakkaasi johdattaa? Tuuppaa heitä hieman oikeaan suuntaan ja he itse tekevät loput. Näistä mekaniikoista lisää täällä.

Käytä oikeita värejä

Toimintakehotukset tulisi aina olla loogisen värisiä. Siis sellaisia, että vierailijan ei edes tarvitsisi välttämättä lukea, mitä napissa lukee, kun hän jo arvaa pelkästään sen väristä, mihin napista painamalla joutuu ja mihin on ryhtymässä. Kaikilla väreillä on ominaispiirteensä ja viestinsä, joten älä valitse niitä umpimähkään tai vaan mieltymystesi mukaan. Voit lukea lisää värien valitsemisesta täältä.

Samalla tavalla tärkeää on, että tärkeimmät painikkeet ja viestit ovat oikeilla paikoilla, jolloin vierailijan silmä osuu niihin varmasti.

Hyvä ja luotettava asiakaspalvelu

Netissä kuten ei kivijalkaliikkeessäkään ole asiakaspalvelun voittanutta. Ystävällinen, ammattitaitoinen ja asiakkaat huomioiva palvelu on paras tapa parantaa liikkeesi myyntiä. Kun älypuhelinten aikakaudella se kulkee sinulla aina taskussasi, älä unohda vastata kyselyihin tai asiakkaittesi kommentteihin iltaisin ja viikonloppuisinkin.

Tekniikka

Se, että sivustosi on indeksoitavissa Googlen kaltaisissa hakukoneissa, on luonnollisesti orgaanisen liikenteen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Google Analytics, Google Tag Manager ja muut työkalut, kuten Hotjar tarjoavat kaikki käytännöllisiä työkaluja sivustosi parempaan ymmärtämiseen. Millä sivuilla vierailijasi viipyvät ja millä taas eivät juuri koskaan, mistä he klikkailevat ja mitä he tutkivat jne. on kaikki arvokasta tietoa konversiosi parantamisessa.

Markkinoitko verkkokauppaasi oikein?

Yrityksesi mainostaminen on kuin kullan kaivamista. Joskus luulet osuneesi oikeaan paikkaan, mutta huuhteluvaiheessa huomaat, ettei käteen jäänytkään mitään. Yksinkertaisinta olisi aloittaa sieltä, missä itsekkin olet - paikallisesti! Sen jälkeen voit pikku hiljaa laajentaa. Riippuu tietenkin, mitä myyt ja löytyykö lähistöltä tarpeeksi asiakkaita.

Budjetin kanssa voi edistyä myöskin pikkuhiljaa. Aloita askel kerrallaan ja katso, minkälaisia tuloksia saat. Alussa voit hyvin tyytyä mahdollisimman pieneen budjettiin. Käytä hyväksesi kaikkia ilmaisia kanavia ja maksa vain niistä, jotka ovat aivan välttämättömät. Sosiaalinen media, josta niin paljon puhutaan, vetää kyllä hyvin. Kirjoita, kerro ja levitä tietoa yrityksestäsi ja tuotteistasi aina siellä, missä mahdollista.

Maksetussa mainonnassakin on kanavia, joissa maksetaan pelkästään tuloksista. Monet buukkausyritykset ovat esimerkiksi tällaisia, samoin kumppanuusmarkkinointikanavat. Yrityksesi alasta riippuen Googlen Adwords voi olla todella kallista, mutta kilpailutilanteesta riippuen se voi myös olla hyvinkin kohtuullista. Jos mainoksia ei klikata, et myöskään maksa mitään. Printtimainokset ja mainosbannerit eri digikanavissa taas ovat usein kalliita ja niiden käyttö kannattaa olla hyvin perusteltua.

Yhdistä online-myynti kaikkeen muuhun

Mieti, voisitko ajatella yhteistyötä jonkun toisen yrityksen kanssa tai kannattaisiko sinun ajatella omaa freelance-myyntiverkostoa? Myymiseen on monia tapoja. Näet nopeasti, mikä kannattaa, jolloin tiedät, mikä kanava toimii parhaiten ja on kustannustehokkainta. Varaat sitten aikaa ja rahaa parhaiten toimiville tavoille. Jos sijoitat yhteen maksulliseen kanavaan/kampanjaan, niin katso, että sitä on tukemassa samaan aikaan sinun maksuttomatkin kanavat. Aina on paras, että kaikki kanavat tukeevat luonnollisesti toisiaan. Niiden visuaalisen ilmeen, viestinnän ja herättämien mielikuvien on oltava samankaltaiset kaikkialla.

Sijoita verkkokauppaan

Eikö sinulla ole vielä verkkokauppaa, vaikka sellaista tarvitsit?Markkinointitoimenpiteisiinkin voi hakea nopeaa, turvallista ja helppoa yrityslainaa meiltä Qredistä. Meillä ei ole sitovaa aikaa, ei aloitusmaksua eikä piilotettuja kustannuksia. Tervetuloa!

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil