Ota nämä 5 seikkaa huomioon ennenkuin haet yrityslainaa

28/11/2019
2
minuuttia
Ota nämä 5 seikkaa huomioon ennenkuin haet yrityslainaa

Qredin tiimi

Yrityslainan hakeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Tarjolla on lukuisa joukko pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat yrityslainoja verkossa. Hakemuksen jättäminen, luottoarvio sekä maksuprosessit ovat kaikki digitalisoituneet ja tämän takia yrityslainan hakeminen on nykyään todella nopeaa, helppoa ja turvallista! Toisaalta eri lainan tarjoajien määrä on kasvanut, siksi onkin hyvä valmistautua ennen lainahakemuksen jättämistä.

Miten suhtautua perinteisten pankkien ja uusien online-rahoituslaitosten välillä? Pankit haluavat yleensä sinun käyvän läpi monia eri vaiheita hakemuksen aikana ja joskus järjestämään tapaamisia. Tämä on aikaa vievää, jonka takia se voi olla haastavaa erityisesti pienyrityksen omistajalle. Lisäksi hakemus-, luottoarvio- ja maksuprosessit eroavat huomattavasti eri lainanantajien välillä.

1. Käy läpi vaihtoehtosi

Hyvä tapa aloittaa valmistautuminen on tehdä itselle muistilista, jolla arvioida eri lainantarjoajia omien tarpeiden perusteella. Tällä voi olla merkitystä. Onko sinulle tärkeintä lainapäätöksen nopeus, lainaehtojen selkeys vai jokin muu? Muistilista voisi näyttää esimerkiksi tältä:

 • Tarjottavat laina summat (min/max)
 • Tarjottavat laina-ajat
 • Lainaehdot ja kulut
 • Asiakkaiden antamat arviot lainanantajasta

2. Valmistaudu vastaamaan yritystä koskeviin kysymyksiin

Lainahakemukseen ei välttämättä tarvitse liittää yrityksen tilinpäätöstietoja tai muita dokumentteja, mutta niitä voidaan tarvita myöhemmin arvioinnin tai puhelinkeskustelun yhteydessä. Kannattaa siis valmistautua! Yritystäsi koskevat kysymykset saattavat näyttää esimerkiksi tältä:

 • Mikä on yrityksesi liikeidea?
 • Liikevaihto sekä tulevaisuudennäkymät?
 • Yrityksen muut lainat
 • Muita tietoja sinusta tai yrityksestäsi

3. Mikä on lainan käyttökohde?

Riippumatta siitä, onko kyseessä tapaaminen tai puhelinkeskustelu lainantarjoajan kanssa, niin kannattaa olla valmis kertomaan selkeästi lainan käyttökohteesta. Kyseessä voi olla kalustohankinta, verojen maksaminen, markkinointi tai sijoittaminen. Jos lainan käyttötarkoitus jää epäselväksi, se voi tarkoittaa, että lainahakemuksesi hylätään.

4. Osoita, että olet tutkinut lainan takaisinmaksua

Luotonantajat tekevät omat arvionsa takaisinmaksukyvystä, mutta sinulla voi sellaista tietoa, joka ei ole luotonantajan tiedossa ja jolla voi olla merkitystä lainapäätöksessä. Sinulla voi olla tekeillä isompi kauppa tai jokin muu asia, joka muuttaa yrityksen maksuvalmiutta tulevaisuudessa. Tällainen tieto voi vaikuttaa lainan määrään sekä tarjottavaan laina-aikaan. Rehellisyys kannattaa! Luottamus on tärkeää lainanmyöntämisessä ja se auttaa rakentamaan kestävän asiakassuhteen.

5. Vakuudet vai henkilötakaus?

Jotkin lainantarjoajat haluavat lainalle fyysisen vakuuden kuten kiinteistöihin, koneisiin, ajoneuvoihin tai vastaaviin liittyvän omistuksen. Toiset taas haluavat henkilökohtaisen takauksen lainan vakuudeksi. Osa lainapäätöksestä voi perustua siihen, miten lainanantaja näkee yrityksen ja sen avainhenkilöiden toimintahistorian. Muilla takaajilla voi olla vaikutusta tarjottavan lainan määrään sekä laina-aikoihin.

Miten Qred Yrityslaina toimii?

Qredin kautta voit saada yrityslainan nopeasti, turvallisesti ja helposti tekemällä ilmaisen ja ei-sitovan hakemuksen. Tarjoamme yrityslainoja 1 000 - 100 000 euroa aina 18 kuukauteen asti. Voit maksaa lainan takaisin milloin tahansa etukäteen - ilmaiseksi!

 • Ei aloituskuluja
 • Ei lopetuskuluja
 • Ei piilokuluja

Olemme ylpeitä asiakaspalautteestamme!

Voit tutustua asiakkaiden jättämään palautteeseen vaikka täällä

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil