Naisten muotia Helsingistä

2/5/2017
2
minuuttia
Naisten muotia Helsingistä

Qredin tiimi

Esittelemme mielellämme yrityksiä, joiden kanssa meillä on ollut ilo tehdä yhteistyötä. On mielenkiintoista selvittää, mitä lainaamallamme summalla on oikein tehty ja miten se on vienyt pienyrittäjää eteenpäin.

Lainaahan otetaan monesta syystä, äkillinen työvoiman lisäys, tärkeä kone hajoaa, joku isompi markkinointitempaus, investointi... Näistä yhdestä tapauksesta puhumme tässä kirjoituksessamme. Eräs asiakkaamme on naisten vaatteita myyvän kivijalkaliikkeen omistaja, Teija, Helsingistä. Sanottakoon tässä, että Teija ei halua ruokkia mielikuvaa yrityksensä taloudellisista vaikeuksista (vaikka yrityslainaan nojautuminen ei tarkoitakaan automaattisesti rahallisesti huonoja aikoja), joten hän ei halua liikkeensä nimeä julkisuuteen. Teijan liike on hyvällä kauppapaikalla yhdellä pääkaupunkimme vilkkaimmista kauppakaduista.

Liikevaihto on tasaista ja varaston liikkuvuus hyvä. Hän pystyy ottamaan palkkaa itselleen kohtuullisesti ja yhtä tuuraajaa tarvitaan auttamassa silloin tällöin. Teijan vaateliike siis pyysi meiltä lainaa tilanteessa, joka on muotiliikkeissä hyvinkin tavanomainen ja joka liittyy juuri tuohon varastoon. Se, että kaksi kertaa vuodessa, kokonainen varasto menee uusiksi ja vaihtuu, vaatii aikamoista taiturointia. Mutta ei sekään ole varsinaisesti aikataulullisesti se kaikkein hankalin puoli.

"Jos voisinkin ajoittaa mallistojen oston vain omia asiakkaitani ajatellen, mutta kun haluan, että mallejani on esillä jo paljon ennen varsinaista kautta, jotta muotitoimittajat voivat halutessaan valita tuotteitani lehtiinsä." Teija harmittelee.  Niin, se on varmasti hankala yhtälö, sillä kuka vieläkään ostaa kesätoppeja, kun ulkona on vasta muutama lämpöaste. Ei kukaan, mutta tulevaa kesämuotia on nähty lehtien kansissa ja sisäsivuilta on saanut jo kauan lukea, mistä sitä pitäisi jo voida ostaa.

Teija selittää, että naisten muotia myyvät liikkeet ovat entistäkin riippuvaisempia toimittajista -tai bloggareista- ja oman malliston on oltava silloin saatavilla, kun toimittaja etsii tuotteita artikkeliinsa. Syy tähän on Teijan mukaan se, että lehtien toimitusten pienentyessä koko ajan, yhdellä henkilöllä ei ole aikaa eikä mahdollisuuksia tehdä useita haku- tai tutustumisretkiä.

Teija haki meiltä lainaa, jotta hän pystyi maksamaan liikkeeseen saapuneen uuden kesämalliston aikana, jolloin talvisesonki oli vasta alkanut. Se ei ollut otollisinta aikaa ruveta maksamaan jo seuraavaa, eli tätä kesää. Pikkuliikkeiden monimutkainen tilanne on kieltämättä hankala.  Teija valitsee ja hakee itse mallistonsa sekä päättää niiden liikkeeseen saapumisen ajankohdasta. "Onneksi vaatteiden valmistajien kanssa meillä on hyvä luottamussuhde eikä minun tarvitse maksaa mallistoja ennenkuin ne tulevat liikkeeseeni ja silloinkin loput vasta pikku hiljaa", Teija hymyilee.

Sesonkien vaihtelut pyörittävät vaatebisnestä tietenkin kokonaan, ne ovat koko toiminnan keskipiste ja sen suola, mutta kyllä muillakin aloilla näin voimakkaat vuodenajan vaihtelut aiheuttavat omat haasteensa. Juuri näihin ohimeneviin ja aika nopeasti korjattavissa oleviin tilanteisiin, meidän yrityslainamme sopivat erinomaisesti. Yritämme tarjota yrittäjille mahdollisimman sopivan ratkaisun, sillä on kaikkien edun mukaista, että asiat sujuvat suunnitellusti. Voit lukea täältä lisää toimintatavoistamme: yrityslainojen myöntäminen.

Takaisin etusivulle.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil