Miten yrityksen hankinnat rahoitetaan?

18/9/2018
3
minuuttia
Miten yrityksen hankinnat rahoitetaan?

Qredin tiimi

Jokaisessa yrityksessä tulee hetkiä, jolloin kassasta ei liikene tarvittavaa summaa aina, kun sitä liiketoiminta vaatii.

Rakennusalan yrittäjät joutuvat taituroimaan kassavirran ja sesonkiluontoisten tilausten välillä. On isoja projekteja, mutta asiakkaat maksavat pitkälläkin viiveellä, jolloin omat maksut vaikeutuvat. Ja tällöin kun rahantarvetta ilmenee, pankkien kanssa asiointi voi olla liian hidasta.

Ravintoloilla ja baareilla on voimakkaasti kausiluontoinen liiketoiminta, jota on kaikesta huolimatta vaikea ennakoida. Tämä joulunalusaika on kivijalkaliikkeille kiirettä aikaa tuotteiden oston, mutta myös ylimääräisten työntekijöiden palkkauksen suhteen.

Mitä tehdä? Kuinka rahoittaa nopeasti ja turvallisesti yrityksen toiminta? Yrityslainalla tietenkin.

Miten yrityslaina toimii

Meillä Qred Yrityslainassa se vie n. minuutin. Täytä ensin ylläoleva hakemus. Sen vastaanotettuamme, lähetämme sinulle tunnin sisällä tarjouksen, jota sinulla on viikko aikaa harkita. Jos päätät olla käyttämättä tilaisuuden hyväksesi, asia jää siihen. Jos taas otat tarjouksemme vastaan, voit allekirjoittaa sen pankkitunnuksillasi vaikka heti. Me siirrämme rahat yrityksesi tilille välittömästi. Jos tämä kaikki on tapahtunut ennen klo 15.30, siirto näkyy tililläsi jo saman päivän aikana.

Jos hyväksyt lainatarjouksen, mitä sitten tapahtuu?

Kun olet hyväksynyt lainatarjouksemme ja allekirjoitettuasi lainasopimuksen, maksamme lainan ilmoittamallesi pankkitilille. Siinä samassa sinulle toimitetaan sähköisesti allekirjoittamasi lainasopimus ja lainan takaisinmaksuaikataulukko. Näet siinä sopimamme kuukausikulun ja lainaamasi summan lyhennyksen per kk.

Tämän jälkeen, sopimuksemme mukaisesti ja sovitun laina-ajan puitteissa, lainaa ruvetaan maksamaan takaisin. Saat sähköpostitse laskun kerran kuukaudessa siten, että ensimmäinen lasku erääntyy kuukauden päästä lainan nostamisesta, toinen erä 2 kuukautta lainan nostohetkestä jne. Voit myös saada laskun postitse, jos niin haluat. Laskulla on aina 10 päivän maksuehto.

Mitä laskussa näkyy?

Tässä laskussa näkyy lainan (pääoman) lyhennys sekä kuukausikulut. Maksettava summa on sama kaikkien maksuerien osalta. Qred Yrityslainan luotot maksetaan Danske Bankin tililtä ja tälle samalle tilille maksetaan myös lyhennykset. Ja huom, jos ilmoitat maksamisen yhteydessä lainakohtaisenen viitenumerosi, niin nopeutat lainanmaksujesi kirjaamista.

Laskussasi näkyvät kuukausikulut ovat ainoat lainaasi kohdistuvat lisäkustannukset. Emme lisää mitään muita kuluja maksettavaksesi ellei nyt sitten paperilaskun postikuluja oteta huomioon.

Voiko lainan maksaa ennenaikaisesti pois?

Voi olla, että haluat maksaa yrityksesi lainan aikaisemmin pois, kuin mitä sopimuksessamme lukee. Tämä on aivan luonnollista emmekä me yritä sitä hankaloittaa. Maksat vain lainasi pois ja sillä selvä. Emme sen jälkeen tule perimään kuukausikuluja lainasopimuksessa määritetyltä koko ajalta vaan kulujen maksaminen loppuu silloin kun laina on kokonaisuudessaan maksettu meille takaisin. Vaikka se olisi sitten jo heti kuukauden kuluttua lainan nostamisesta.

Voiko lainasummaa korottaa?

Suunnitelmat muuttuvat usein ja voi olla, että lainasumma ei riitäkään uuteen tilanteeseesi. Suoritettuasi kaksi maksuerää ajallaan meneillään olevasta lainastasi, voit pyytää lainasumman korotusta. Ilmoita meille vain tarvitsemasi summa, niin saat meiltä uuden lainatarjouksen. Mikäli hyväksyt sen, niin lopetamme vanhan lainan ja maksamme uuden lainan tilillesi vähentäen siirrettävästä summasta aiemman lainan avoinna olevan pääomavelan summan. Tämän jälkeen sinulla on taas vain yksi laina ja yksi lasku kuukausittain maksettavana. Eikä tästä mene mitään ylimääräisiä kuluja.

Mitä tapahtuu, jos lainan takaisinmaksu viivästyy?

Jos sinulle tulee vaikeuksia lainaerän takaisinmaksun suhteen, tärkeintä on olla yhteydessä asiakaspalveluumme 09 - 424 503 99 tai asiakaspalvelu@qred.com. Me pystymme varmasti ratkomaan tilanteen yhdessä. Yleensä pystymme myös helpottamaan väliaikaisesti hankalaa tilannetta ja tarjoamaan lyhennysvapaita kuukausia kunhan pari ensimmäistä erää lainasta on jo maksettu takaisin. Tärkeintä meille on, että yrityksesi suoriutuu lainasta. Kenenkään etu ei ole, että kuvioihin sotkeutuu ulkopuolinen perintäyhtiö.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil