Miten selviytyä kustannusten noususta?

28/8/2022
3
minuuttia
Miten selviytyä kustannusten noususta?

Riina Jalonen

Marketing Lead

Kustannusten nousu ja materiaalipula jarruttavat monia aloja ja aiheuttavat harmaita hiuksia yrittäjille. Materiaali-, lämmitys- ja energiakustannusten nousu on nostanut jokaisen yrittäjän kuluja ja tuonut painetta liiketoiminnan jatkuvuudelle ja kasvulle. Laaja-alaisen pandemian jälkihöyryt, haastava kansainvälinen tilanne sekä inflaation ristiaallokko eivät lukeudu ideaalien liiketoimintaympäristöjen joukkoon, mutta yrittäjät ovat luotu selviytymään haastavissakin tilanteissa. 

Miten säästää materiaalikustannusten nousun aikaan?

Kulujen noustessa yritysten säästötoimenpiteet voivat tulla ajankohtaisiksi. Olemme koonneet tärkeitä käytännön asioita, miten yrittäjät voivat selviytyä paremmin inflaation ja materiaalikustannusten nousun aikaan. 

Arvioi tilojen tarve uudelleen

Toimistotilan vuokra tai ostetun tilan lainan lyhennykset ovat usein yrityksen suurimpia menoeriä, joten niiden hyöty on hyvä kartoittaa mahdollisuuksien puitteissa. Joskus yrittäjälle saattaa riittää esimerkiksi kotitoimistolta käsin työskenteleminen, pienempi liikehuoneisto tai sopiva yhteiskäyttötila. 

Kartoita kaikki yrityksen kuukausi- ja vuositilaukset

Sopimusten kilpailuttaminen on kätevä keino saada kuukausi- ja vuositilaukset ruotuun ja säästää jopa suuriakin summia. On hyvä tarkistaa esimerkiksi Internet- ja puhelinliittymät, sähkösopimukset, vakuutukset ja mahdolliset siivouspalvelut. Usein kilpailuttamalla saat paremmat tarjoukset, vaikka et vaihtaisikaan palveluntarjoajaa. 

Panosta markkinointiin

Yrittäjällä on monta titteliä ja ei aina suurta tiimiä jakamassa vastuuta ja työtehtäviä. Markkinointi jää helposti vähemmälle huomiolle, koska siihen ei ole liiketoiminnan pyörittämisen ohella aikaa tai välttämättä edes riittävää osaamista. Sitä ei kuitenkaan kannata unohtaa, sillä se on tärkeä tekijä uusien asiakkuuksien löytämisessä. Markkinointiin kannattaa panostaa ja etsiä siihen tekijä, joka osaa priorisoida ja budjetoida tärkeimpiä markkinoinnin toimintoja haastavina aikoina. 

Laita energiakulut kuriin

Valtaosa toimistoista ja muista liiketiloista ovat energiasyöppöjä. Pienillä muutoksilla voit säästää yrityksen kuluissa huomattavasti. Valaistuksen vaihtaminen energiatehokkaampaan vaihtoehtoon ja kiinteistön lämpötilan optimointi ovat mahdollisia kohteita energiakuluissa säästämiseen. 

Muista verovähennykset

Suurimman osan yritykseen liittyvistä kuluista voi vähentää verotuksessa, joten on tärkeä pitää yrityksen kirjanpito kunnossa sekä täyttää vuosittaiset veroilmoitukset asianmukaisesti. Kirjanpitäjän palkkaaminen on usein kannattavaa, sillä inhimilliset unohdukset ja kömmähdykset kirjanpidossa sekä veroilmoituksissa voivat koitua yllättävän kalliiksi.  

Hyödynnä yrityslainan tuomat mahdollisuudet

Moni yrittäjä pohtii tapoja pitää yrityksen pyörät pyörimässä ja säilyttää suunta kasvujohteisena myös kulujen nousun aikaan. Useat yritykset toimivat sesonkiluonteisesti tai tarve lisärahoitukselle saattaa olla muuten lyhytaikaista. Yrityslainalla voit mahdollistaa kasvun kyseisenä ajankohtana ja maksaa lainan halutessasi nopeasti pois, vaikka jo heti muutaman kuukauden jälkeen.

Jos sinulle tulee mitään kysymyksiä yrityslainasta tai sen hakemisesta, autamme sinua mielellämme.

Hae yrityslainaa

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil