Miten lainan hinta muodostuu?

12/10/2022
3
minuuttia
Miten lainan hinta muodostuu?

Qredin tiimi

Jokaista lainanhakijaa kiinnostaa yrityslainamme kulut ja tätä tietoa usein etsitäänkin nettisivuiltamme sekä tiedustellaan asiakaspalvelustamme. Määritelläksemme lainan tarkat kulut, meidän tulee tietää enemmän lainaa hakevasta yrityksestä. Lopullinen kulu määräytyy siis vasta, kun olemme saaneet lainahakemuksen käsiteltyä. Lainapäätökseen vaikuttavat yrityksen nykytila, historia sekä tulevaisuuden näkymät, joiden perusteella takaisinmaksukyky ja riskipaino arvioidaan. 

Pienyrittäjän rahoitus

Pienyrittäjällä on usein haasteita saada lainaa perinteisestä pankista ilman tarvittavia vakuuksia. Ja vaikka vakuuksia löytyisikin, ne eivät ole välttämättä riittävät. Koska toimimme pienyrittäjän ehdoilla, ei lainan saaminen jää meidän kohdallamme vakuudesta kiinni vaan siihen vaikuttavat muut tekijät.

Etenkin aloittavalla yrityksellä on hyvin rajalliset mahdollisuudet rahoitukseen. Yleisimmät rahoitukset ovat mahdollista saada starttirahan, Finnveran tai ELY-keskuksen kautta. Näiden lisäksi pienyrittäjän mahdollisuudet rahoitukseen ovat hyvin olemattomat. Qred-yrityslaina on mahdollista saada 3 kuukautta yritystoiminnan aloittamisesta, joten pystymme tukemaan yrittäjää myös liiketoiminnan alkuvaiheissa. 

Qred-yrityslainassa EI ole piilokuluja

Kun sanomme, että lainaamme ei tule ylimääräisiä kuluja, tarkoitamme sitä. Emme peri asiakkaalta mitään välitys- tai järjestelypalkkioita, avaus- ja nostomaksuja tai tilinhoitomaksuja. Lainaan sisältyy pelkästään se kuukausikulu, joka on sovittu asiakkaan kanssa etukäteen ennen lainan hyväksymistä. Lisäkuluja ei myöskään muodostu, jos laina halutaan maksaa pois aiemmin. Emme halua tuoda asiakkaalle mitään yllätyksiä lainatarjoukseen liittyen.   

Lainan edellytykset 

Ennen kuin haet lainaa, on hyvä tietää, mitä asioita otamme huomioon lainaa myönnettäessä. Perustamme lainatarjouksen muun muassa alla listattuihin asioihin.

Yrityksen ikä: Mitä kauemmin yritys on ollut toiminnassa, sitä enemmän meillä on siitä tietoa saatavilla ja sitä nopeammin pystymme määrittelemään yrityksen lainakelpoisuuden. Määrittely perustuu takaisinmaksukyvyn koneelliseen arviointiin sekä asiantuntijoidemme tekemään selvitykseen. Laina voidaan myöntää myös tuoreelle yritykselle (vähintään 3 kuukautta toimineelle), jos saamme tarpeelliset näytöt kassavirran ja liikevaihdon suunnasta. 

Yrityksen perustaja: Vaikka kyseessä on yrityslaina, tarkistamme aina myös yrityksen vastuuhenkilön luottokelpoisuuden. Esimerkiksi henkilökohtaiset maksuhäiriömerkinnät tai muut olemassa olevat lainat voivat olla esteenä lainan saamiselle. Pääpaino lainan myönnössä on kuitenkin yrityksen takaisinmaksukyvyn arvioimisessa. 

Yrityksen liikevaihto: Yrityksen liikevaihdon määrällä on paljon merkitystä lainan suuruuden määrittelyssä. Mitä isompi ja tasaisempi liikevaihto on, sitä suuremman lainan pystymme lähtökohtaisesti myöntämään. Meille on tärkeä pystyä räätälöimään asiakkaalle sellainen rahoitusratkaisu, joka auttaa heitä sen hetkisessä tilanteessa ja jonka he pystyvät maksamaan takaisin ilman taloudellisia huolia. 

Vanha / uusi asiakkuus: Lainan ehdot ovat usein paremmat jo entuudestaan tutuille asiakkaille, jotka ovat hoitaneet edellisen lainan takaisinmaksun suunnitellusti. Ymmärrämme myös, että liiketoiminnassa tapahtuu odottamattomia tilanteita ja kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan ja siksi pyrimmekin olemaan mahdollisimman joustavia asiakkaillemme. Voimme esimerkiksi sopia lyhennysvapaista kuukausista auttaaksemme asiakasta pääsemään nopeammin toivottuun suuntaan. 

Lainan tarkoitus: Tiedustelemme aina lainaa hakevalta yrittäjältä lainan käyttötarkoitusta. Tässä haluamme painottaa sitä, että laina myönnetään vain yrityksen tarpeisiin, ei yrittäjän henkilökohtaisiin hankintoihin. 

Täällä voit tutustua tarkemmin, milloin ja miksi Qred-yrityslaina kannattaa ottaa. 

Hakeminen on yksinkertaista

Myöntämämme lainat ovat suuruudeltaan 1 000-200 000€ ja laina-aika vaihtelee 1-18kk välillä. Yllä olevat tekijät vaikuttavat mahdollisen lainan suuruuteen sekä kuukausittaisen kulun määrään. Lainahakemuksen tekeminen on helppoa ja kestää vain minuutin. Lähetämme sinulle lainatarjouksen jopa tunnin sisällä hakemuksestasi, jonka jälkeen sinulla on 10 päivää aikaa tutustua rauhassa tarjoukseen ja hyväksyä se. 

Jos sinulla on mitään kysymyksiä lainasta ja sen ehdoista, vastaamme niihin mielellämme. Tavoitat asiakaspalvelumme arkisin klo 8.00-18.00 numerosta 09-424 503 99 (pvm/mpm). 

Onnea liiketoimintaan!

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil