Mitä meistä kannattaa tietää, kun hakee lainaa?

7/1/2020
4
minuuttia
Mitä meistä kannattaa tietää, kun hakee lainaa?

Qredin tiimi

Kasvamme tasaisesti ja asiakaskantamme karttuu kuukausittain sadoilla uusilla jäsenillä. Myönnämme yrittäjille lainaa 1.000 - 50.000 € ja olemme tässä segmentissä Suomessa markkinajohtaja. Olemme auttaneet jo tuhansia pienyrittäjiä heidän väliaikaisissa lainantarpeissaan, joten nyt voisi olla hyvä hetki pysähtyä ja tarkastella, ketä he oikein ovat, mitä he tekevät ja miksi he ottavat meihin yhteyttä.

Keitä asiakkaamme ovat ja missä he asuvat

Naisia ja miehiä on asiakasrekisterissämme suunnilleen yhtä paljon.

He näyttävät toimivan eniten suurimpien kaupunkien ympärillä, joten jos Suomi leikattaisiin puoliksi yhtä suuriin osiin ylhäältä alas, oikealle puolelle näyttäisi jäävän enemmän tilaa. Asiakkaitamme on siis ennen kaikkea rannikkoseudulla, Turun, Tampereen, Oulun ja Rovaniemenkin lähialueilla.

Heidän ikänsä

Asiakaskuntamme on tyypillisimmillään kolmekymppistä ja suurin osa tätäkin kirjoitusta lukevista silmäpareista kuuluu 38-vuotiaalle miehelle. Ääripäitä edustavat tietenkin nuoriso ja toisaalta meidän senioriasiakkaamme.

2000-luvulla syntyneitä ei vielä näy asiakaskannassamme, mutta vuonna 1999 syntyneitä heitä on jo useampi. Nämä innokkaat yrittäjät täyttivät siis vasta viime vuonna 18 vuotta. Ihailtavaa aktiivisuutta! Ikähaitarin vastakkaisella puolella on yli 80-vuotiaitakin, joten ei se tsemppaus ole yksinomaan nuorille luontainen ominaisuus. Pitkäikäisimmälle, mutta edelleen aktiivista liiketoimintaa harjoittavalle yrittäjällemme Pudasjärvelle Pohjois-Pohjanmaan upeisiin maisemiin lämpimät terveiset ja erinomaista kalaonnea!

Millä alalla asiakkaamme toimivat?

Ylivoimaisesti eniten asiakkaitamme toimii rakennusalalla ja siihen läheisesti liittyvissä liiketoiminnoissa. Hienoa, että tällä alalla menee nyt kovaa! Rakentajien, remontoijien, LVI-urakoitsijoiden, saneeraajien, sähkömiesten ja maanrakentajien suuri osuus asiakaskannastamme ei tietenkään tullut meille yllätyksenä, sillä olemme päivittäin puhelimessa heidän kanssaan. Jopa niin usein, että voimme vilpittömästi sanoa ymmärtävämme alaa ja sen tämän päivän haasteita paremmin kuin moni muu!

Rakennusalan jälkeen asiakkaillamme on eniten ravintoloita, kahviloita, baareja tai niihin jollain lailla liittyviä yrityksiä. Tämän porukan puolesta toivottakoon, että tuleva kesä olisi aurinkoinen ja lämmin, jotta ihmiset viettäisivät paljon ajastansa terasseilla ja kuluttaisivat oikein joukolla. Mitä enemmän ihmiset käyvät ulkona, voisi olettaa, että sitä enemmän he myös käyttävät eri parturi- ja kampaamopalveluita. Olemme paljon tämän ammattiryhmän kanssa tekemisissä, sillä heitä on kolmanneksi eniten asiakaskannassamme. Tämän jälkeen asiakkaidemme liiketoiminnat jakautuvat yleisyytensä mukaan taksi-ja kuljetusalan yrittäjien, konsulttien, kirjanpitäjien, moottoriajoneuvojen korjaajien/myyjien sekä kivijalkaliikkeiden omistajien kesken.

Mihin he ovat tarvinneet rahoitusta?

Kuten yllä lueteltujen alojen myötä voi jo aavistaa, meiltä haetaan eniten lainaa siihen tilanteeseen, johon juuri rakennusalan yritys usein joutuu: korvaus urakasta on tulossa, mutta vasta muutaman kuukauden päästä ja sitä ennen on pystyttävä maksamaan työntekijöiden palkat, laskut, alvit jne. Ravintola-alalla meitä tarvitaan keittiöremontteihin, uusien työntekijöiden palkkaamiseen tai aineksien ostoon.

On meiltä haettu rahoitusta ilmeisiin petoksiinkin. Yrityksiin kohdistuvista ansoista ei ole ehkä ollut yhtä paljon puhetta kuin yksityishenkilöitä koskevista nk. nigerialaishuijauksista. Tällaiset tapaukset tulevat kuitenkin vääjäämättä esiin, sillä lainaa ei myönnetä ellemme ensin keskustele yrittäjän kanssa hänen liiketoimintaideastaan perinpohjaisesti.

Muuten apuamme tarvitaan säännöllisesti mm. kaikkiin muihinkin remontteihin sekä uuteen kalustoon, koneisiin, tarvikkeisiin, varastoon, markkinointiin ja tuotekehitykseen.

Kaikissa näissä tapauksissa nopeus on valttia ja sitähän me pystymme tarjoamaan. Nopeuden lisäksi olemme myös markkinoiden edullisimpia.

Miten yrityslainan hakeminen meiltä onnistuu

Lainanhaku sivuillamme on suunniteltu nopeaksi ja helpoksi. Hakemuksen täyttäminen on yksinkertaista emmekä siinä vaiheessa pyydä hakijaa täyttämään kuin vain meiliosoitteen, yrityksen Y-tunnuksen ja halutun lainasumman. Vastaanotettuamme hakemuksen, otamme hakijaan yhteyttä ja selvitämme muut lainoitukseen liittyvät asiat. Tästä tunnin sisällä lähetämme lainatarjouksen, joka on viikon voimassa. Jos hakija hyväksyy tarjouksen, siirrämme rahat yrityksen tilille samantien.

Samalla lähetämme yksityiskohtaisen lainan takaisinmaksusuunnitelman, josta selviää laina-aikaan sidotut kuukausittaiset kulut ja pääoman lyhennykset, joista tulemme lähettämään kerran kuukaudessa laskun. Tämä suunnitelma on lyhyt ja helppolukuinen lista, sillä emme peri mitään muita kuluja (paitsi mikäli asiakas haluaa laskuistaan paperiversion, perimme postituskuluja 5€/lasku) kuin yrittäjän yhdessä sopimamme lainan kuukausikulut.

Asiakaspalvelumme on auki ja vastaa puhelimeen arkisin klo 8.00 - 18.00. Mikäli asiakas hyväksyy lainatarjouksemme ennen klo 15.30, ehdimme siirtää pankkien aukiolojen puitteissa lainasumman yrityksen tilille vielä samana päivänä.

Minkälaista palautetta he ovat antaneet?

Olemme ylpeitä asiakkaistamme ja ennen kaikkea heidän meille jättämistään arvioista.

Tässä Greensolarin video:

[embed]https://youtu.be/1QraO0xbxqo[/embed]

Anna sinäkin meidän auttaa yritystäsi. Tee ei-sitova lainatarjous tai soita meille, niin saat tietää, mitkä sinun lainaehtosi tulisi olemaan.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil