Miksi ryhtyä yrittäjäksi?

5/9/2022
2
minuuttia
Miksi ryhtyä yrittäjäksi?

Riina Jalonen

Marketing Lead

Yrittäjän päivää juhlitaan vuosittain syyskuun 5. päivä.  Yrittäjän päivänä muistetaan yrittäjiä, jotka tekevät arvokasta työtä koko yhteiskunnan eteen ja uskaltavat seurata omia unelmiaan.  

Yrittäjät ovat yhteiskunnan perusta. He luovat ratkaisuja ja työllisyyttä, ja tekevät rohkeasti ja pitkäjänteisesti juuri sitä, mikä on heille merkityksellistä. Yrittäjän polku on monelle houkutteleva, mutta se vaatii valtavasti työtä ja hyviä hermoja. Yrittäjyyteen tarvitaan uskallusta, luovuutta ja juuri sitä oikeaa asennetta. 

Kokosimme 6 syytä siihen, miksi sinun kannattaa harkita yrittäjyyttä👇

  1. Vapaus

Yrittäjyys tarjoaa vapauden tehdä juuri sitä, mille sydän sykkii, omien aikataulujen ja ehtojen mukaisesti. Yrittäjänä saat itse päättää, milloin ja kenen kanssa työtä teet. Vapaus päättää omista aikatauluista lisää motivaatiota ja tehokkuutta. Monet alkavat arvostaa aikaa enemmän ja töitä aletaan tekemään tehokkaammin - “work smarter not harder” - sanonta tulee monelle tutuksi. 

  1. Itsensä kehittäminen

Yrittäjänä saat viedä elämäsi juuri siihen suuntaan, mihin haluat ja pääset kehittämään niitä asioita, mitkä sinua oikeasti kiinnostavat. Kun saa tehdä itselle tärkeitä ja kiinnostavia asioita, elämä saa usein merkityksellisemmän ja onnellisemman suunnan.

  1. Ansiotason kasvattaminen

Työntekijänä sinulla on tietty palkka, jota voi tiettyyn rajaan asti kasvattaa urakehityksen kautta, mutta tämä on usein pidempiaikainen prosessi. Jos sinulla on hyvä liiketoimintaidea, joka ottaa tuulta alleen, yrittäjänä pääset usein nopeammin kiinni suurempiin ansiotasoihin. 

  1. Työllisyyden luominen

Yrittäjät luovat työtä myös toisille ja ovat näin tärkeässä yhteiskunnallisessa asemassa. Vaikka yritystoiminta olisikin pientä, toiminnassa saattaa olla mukana monta henkilöä, ovat he sitten työntekijöitä tai ulkoisia palveluntarjoajia.

  1. Ratkaisujen luominen

Jokainen yritys ratkaisee jonkin ongelman. Moni meille tärkeä arkipäivän palvelu tai tuote on yrittäjän keksimä. Maailma muuttuu nopeaa tahtia ja yrittäjät tekevät töitä pysyäkseen muutosten perässä ja tarjotakseen kuluttajille ja yrityksille parempia ja nykyaikaisempia tuotteita ja palveluita.   

  1. Uusien taitojen oppiminen

Yrittäjällä on monta tittteliä ja etenkin pienemmässä yritystoiminnassa yrittäjän täytyy toimia asiantuntijana jokaisella liiketoiminta-alueella. Tekemällä oppii, ja siksi yrittäjät saavatkin kokonaisvaltaisen opin liiketoiminnan pyörittämisestä ja kaikista siihen liittyvistä tukitoiminnoista, on kyse sitten taloushallinnosta, markkinoinnista, tietotekniikasta tai asiakaspalvelusta.   

Hyvää yrittäjän päivää!💚

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil