Maahantuontiyritys Kiddex Oy

5/11/2018
4
minuuttia
Maahantuontiyritys Kiddex Oy

Qredin tiimi

Lastentarvikkeiden maahantuontiyritys Kiddex

Lapsenlapsenlapsillemmekin pitää jäädä puhdas maapallo, jossa leikkiä ja kasvaa

Lapsensa vakavan allergian vuoksi Jonna Holmberg tutki tarkkaan, mitä kaikkia kemikaaleja kodista löytyi. Tieto lisäsi tuskaa, mutta se myös auttoi vastuullisen lastentarvikkeiden maahantuontiyrityksen kehittämisessä.

Jonna Holmberg kertoo, että hänen yrittäjyytensä alkoi vähän vahingossa. Hän oli valmistunut vaatesuunnittelijaksi ja työskennellyt 10 vuotta työvaatepuolella myynnin ja markkinoinnin tehtävissä, kun perusteilla oleva, myöhemmin Kiddex Oy:ksi ristitty yritys, tilasi häneltä lastenvaatemalliston. Lopulta hänet pyydettiin mukaan yrityksen toimintaan. Noin kolme vuotta sitten Jonna osti vanhat osakkaat ulos ja alkoi tehdä yrityksestä itsensä näköistä.

Sertifikaatteja, standardeja

Nyt Kiddex Oy on laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen lastentarvikkeiden maahantuontiyritys. Lapsiperheeseen iloa ja yhteisiä hetkiä tuovia tuotteita voi ostaa jälleenmyyjiltä Suomesta ja Baltiasta. Kaikessa toiminnassa tärkeää on tuotantoketjujen läpinäkyvyys sekä molemminpuolinen luottamus ja rehellisyys. Tuotevalikoiman perustana on ekologisuus, myrkyttömyys, turvallisuus ja standardoidut tuotanto-olosuhteet. Kestävä kehitys ja perhekeskeisyys on Kiddexin kantavia teemoja.

– Kolme vuotta sitten pyysimme kaikilta edustamiltamme yrityksiltä todistusta vastuullisuudesta. Näitä todistuksia ovat esimerkiksi GOTS-sertifikaatti, Öko-Tex-standardi, Fairtrade-sopimukset ja yritysten omat vastuullisuusraportit. Vastuullisuusraportti yleensä kertoo miten yrityksessä hoidetaan asiat esimerkiksi henkilöstön, tuotannon ja tuotehankintojen suhteen. Lopetimme yhteistyön niiden yritysten kanssa, jotka eivät toimittaneet todistuksia. Haluamme vain yhteistyökumppaneita, jotka tukevat arvomaailmaamme, Jonna kertoo periaatteistaan.

Vastuullisuus on vahva trendi

Jonna halua rakentaa yritystä, jonka takana voi seistä ja josta voi olla ylpeä. Onneksi nykyään monet kuluttajat vaativat vastuullisuutta, joten yritykset seuraavat perässä. Kiddexissä ollaan tarkkoja siitä, että tuotteiden valmistajat ovat aidosti vastuullisia eivätkä vain sano olevansa sitä.

– Meillä on ihanat asiakkaat ja heille sanoma vastuullisuudesta menee läpi. Se on mahtavaa, sillä koen, että vastuullisuus on meidän kilpailuvaltti. Siitä olemme tunnettuja. Olimme juuri Kind + Jugend -messuilla Kölnissä ja huomasin, että siellä oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa Play It Green -varjomessut, jotka erikoistuivat juuri vastuulliseen tuotesuunnitteluun, Jonna iloitsee.

Virheistä oppii

Pieniä ja isoja virheitä on yrittäjyyden matkan varrella tehty, mutta niistä on aina opittu. Välillä on vahingossa ostettu väärää tavaraa tai tavarantoimittaja ei ole toimittanut sitä, mitä lupasi. Nykyään Kiddexillä käydään katsomassa tavarantoimittajien tehtaat läpi ja tiedetään kenen kanssa kannattaa toimia.

– Kun lähtee perustamaan omaa yritystä, ei ole tarkkaa tietoa tulevan kassavirran määrästä. Kaikki laskelmat perustuvat olettamuksiin, joten virheitä voi tulla. Jos taas ostaa esimerkiksi jo 10 vuotta toiminnassa olleen yrityksen, tietää mistä kassavirta tulee. Silloin on ehkä turvallisempi testailla erilaisia muutoksia, kun perustoiminta on kunnossa. Kuten meillä nyt, kun olemme laajentamassa kuluttajapuolelle. Toisaalta uuden yrityksen perustaminen ja rakentaminen on myös kivaa, Jonna pohtii eri vaihtoehtoja.

Riskin ja stressin sietokyky auttaa

Kiddexissä on nyt yrittäjän lisäksi kolme energistä naista töissä. Kolmessa vuodessa on tullut sen verran kasvua, että kerran vuodessa on rekrytty uusi työntekijä. Se on luonut uskoa tulevaan.

– Yrittäjällä pitää olla kova riskin ja stressin sietokyky. Itse en enää valvo öitä firman asioita vatvoen. Aloitin toiminnan pahimman laman aikaan vuonna 2008, joten olen käynyt läpi niin monia tilanteita, että tiedän ratkaisun aina löytyvän. Pk-yrittäjän onni on ulkopuoliset rahoittajat. Kun tilauskanta on kunnossa, yritysrahoitus auttaa hetkellisesti pahimman yli, Jonna kertoo.

Ainutlaatuinen verkkokauppa aukeaa Marraskuussa aukeaa myös Jonnan uusi projekti, ainutlaatuinen verkkokauppa Kideco.fi. Jos Kiddex on keskittynyt maahantuontiin, niin Kideco on kuluttajille suunnattu verkkokauppa. Kidecoa on testasttu jo Viron markkinoilla ja seuraavaksi laajennetaan Suomeen, muualle EU:hun sekä Baltian markkinoille. Verkkokauppa on luonnollisestikin erikoistunut ekologisesti ja vastuullisesti tuotettuihin lastentarvikkeisiin. Jonna Holmberg ei ole löytänyt Euroopasta vastaavaa verkkokauppaa.

– Me olemme niin innoissamme tästä verkkokaupasta. Sinne tulee myös muiden maahantuojien tuotteita, jotka sopivat arvoihimme, Jonna innostuu.

Tulevaisuus näyttää muutenkin valoisalta ja uusia unelmia on ilmassa.

– “Do No Harm” on globaali megatrendi. Se tarkoittaa, että sinun pitää elää niin, ettet vahingoita ympäristöäsi teoillasi tai valinnoillasi. Vastuullisuus sekä liike-elämässä että elämässä yleensä on jo niin vahva ja nouseva trendi, että meillä on oikea suunta. Olisihan se upeaa, jos joskus tulevaisuudessa laajentaisimme myös kansainväliseksi Kideco-kivijalkamyymälöiden ketjuksi, Jonna haaveilee

Jonnan vinkit yrittäjyyteen

 • Opi luottamaan tunteisiin. Jos sinulla tulee tunne, että asia on oikein tai väärin, luota siihen.
 • Älä hötkyile. Hosumalla teet useimmiten vääriä päätöksiä. Juuri silloin, kun tuntuu, ettei ole aikaa miettiä – pysähdy ja mieti.
 • Rekrytoi hyvä tiimi. Alussa työntekijöiden palkkaaminen voi pelottaa, mutta usein se viekin yrityksen seuraavalle tasolle.
 • Etsi itsellesi hyvät taustavoimat. Esimerkiksi hallituksen ja johtoryhmän apu tulee monesti tarpeeseen.
 • Uskalla myös pyytää apua omalta ja taustatiimiltäsi! Hyväkään tiimi ei osaa auttaa, jos apua ei pyydä.

Autoimme Kiddexiä ja monia muita väliaikaisen rahoituksen tarpeessa olleita yrityksiä. Ota meihin yhteyttä ja katsotaan, voimmeko auttaa sinunkin yritystä.

Tällainen on Qredin yrityslaina

 • Yrityslainaa 1 000 - 200 000 €
 • Kiinteät kuukausikulut
 • Ei korkoa, liittymis- tai avausmaksua, ei piilokuluja
 • Maksat vain kuukausikulut kuluneilta kuukausilta
 • Voit maksaa lainasi takaisin milloin vain
 • Aina ammattitaitoinen ja ystävällinen palvelu

Pyydä meiltä ei-sitova tarjous

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil