Kuinka Qred muutti kuukauden päiväksi

26/2/2020
3
minuuttia
Kuinka Qred muutti kuukauden päiväksi

Ulla Helanti

Marketing Manager
Qred

Kalle vilkaisi itseään vielä kerran peilistä. Onkohan päällä oleva paita varmasti tarpeeksi sileä ja edustava? Kalle vaihtoi paidan varmuuden vuoksi vielä kerran.

🗓️ On torstaiaamu, ja Kallella on edessään pankkineuvottelu. Hänen piti tehdä aamuvuoro ravintolassaan, mutta tämä ajoi etusijalle. Jos hän saisi yrityslainaa, voisi hän laajentaa ravintolansa terassia ja palkata lisätyöntekijöitä alkavan sesongin ajaksi.

Kalle otti yhteyttä pankkiin huomattuaan lisäpääoman tarpeen. Pankki järjesti Kallelle tapaamisen seuraavan viikon loppupuolelle. Häntä pyydettiin toimittamaan konttoriin etukäteen yrityksen viimeisin virallinen tilinpäätös, liiketoimintasuunnitelma ja kaupparekisteriote.

"Tai voit tuoda asiakirjat tapaamiseen saapuessasi", ehdotti pankkiiri puhelimessa.

Kalle nappasi asiakirjat kainaloonsa ja käveli autolle. Hän istahti kuskinpenkille ja ajoi seitsemän kilometrin päässä sijaitsevalle pankkikonttorille. Perille päästyään Kalle huomasi pysäköinnin olevan maksullista. Kalle huokaisi.

Sisälle konttoriin astuttuaan Kalle istahti aulaan odottamaan pankkiiria. Pankkiiri oli myöhässä. Noin 15 minuutin kuluttua pankkiiri kutsui Kallen käytävän päässä sijaitsevaan neuvotteluhuoneeseen. Hän esitti pahoittelunsa ja he istahtivat alas.

"Voisit aloittaa esittelemällä yrityksesi liiketoimintasuunnitelman ja tärkeimmät tunnusluvut", tokaisi pankkiiri.

⏳ Puolen tunnin esittelyn jälkeen Kalle esitti hakevansa 20 000 euron suuruista lainaa ja toivovansa tälle noin 1–2 vuoden mittaista maksuaikaa. Pankkiiri kertoi ottavansa Kalleen uudestaan yhteyttä ehdittyään tarkistaa yrityksen luvut ja laskea yrityksen luottoluokituksen.

⌛Viikon kuluttua pankkiiri soitti Kallelle. Hän pyysi Kallelta lisätietoa lainan myöntämistä varten. Ennen puhelun lopettamista pankkiiri kysyi vielä, olisiko Kalle ollut kiinnostunut laskurahoituksesta, mutta Kallella ei ole merkittäviä myyntisaatavia. Tämä ei muutenkaan ollut se syy, jonka vuoksi Kalle otti pankkiin alunperin yhteyttä. Pankki oli ymmärtänyt Kallen tarpeen väärin.

😴 Muutaman päivän päästä, viikonlopun jälkeen, pankkiiri otti jälleen Kalleen yhteyttä. Tällä kertaa verkkopankkiviestillä. Hän kysyi, voisiko Kalle asettaa yrityslainalle jonkin vakuuden. Kalle joutui vastaamaan tähän kielteisesti. Hän asuu vuokralla, eikä omista käyttämäänsä autoa.

"Ehkä voimme sitten tehdä poikkeuksen", kirjoitti pankkiiri arvovaltaisesti ja sanoi palaavansa asiaan.

📆 Päivää myöhemmin pankkiiri soitti Kallelle ja kutsui hänet uuteen tapaamiseen. Tapaamisessa pankkiiri ilmoitti, ettei pankki voi myöntää Kallen yritykselle tämän suuruista lainaa. Syyksi hän ilmoitti yrityksen nuoren iän ja sen, ettei Kallella ollut asettaa lainalle vakuutta. Pankkiiri yritti kaupata kuitenkin Kallelle erilaisia yksityishenkilön palveluita, kuten osakesäästötiliä ja jatkuvia rahastosäästösopimuksia.

Kalle koki palanneensa takaisin lähtöruutuun. Hän käveli konttorilta takaisin autolleen ja istahti kuljettajan penkille. Kääntäessään avainta virtalukossa Kalle huomasi jotakin autonsa tuulilasissa. Tähän oli ilmestynyt ei-toivottu yllätys – pysäköintivirhemaksu. Tämähän tästä puuttuikin, ajatteli Kalle.

Kalle istuu ravintolansa toimistotilassa, googlaa “yrityslaina” ja selaa hakutuloksia. Kalle pysähtyy nähdessään Qredin mainoksen. Mainoksen kiinteä kuukausimaksu ja mahdollisuus maksaa laina takaisin koska tahansa kiinnittää Kallen huomion. Hän jättää lainahakemuksen. Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja vie vain minuutin. Hakemuksen täytettyään Kalle menee keittiöön keittämään kahvia. Kallen palatessa keittiöstä kahvikuppi kädessään takaisin tietokoneen ääreen hänen puhelimensa alkaa soida. Puhelimen päässä Jesse, yksi Qredin asiakasneuvojista, kiittää Kallea hakemuksen jättämisestä ja esittää hänelle muutaman lisäkysymyksen. Kallen vastattua kysymyksiin Jesse sanoo tilanteen näyttävän hyvältä. Qred tarjoaa Kallen ravintolalle 20 000 euron suuruista yrityslainaa 18 kuukauden maksuajalla.

"Voit myös halutessasi maksaa lainan takaisin koska tahansa, vaikka heti sesongin päätyttyä. Tällöin maksat kulua vain niiltä kuukausilta, jolloin laina on käytössäsi", kertoo Jesse.

⏱️ Aika on rahaa! Qred muutti pankin kuukauden vain yhdeksi päiväksi. Qredillä koko prosessi sujui verkon välityksellä ja Kallen yritys sai tarvitsemansa rahat tilille alle vuorokaudessa.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil