Kolme kirjaa, jotka jokaisen yrittäjän tulisi lukea

4/3/2021
3
minuuttia
Kolme kirjaa, jotka jokaisen yrittäjän tulisi lukea

Ulla Helanti

Marketing Manager
Qred

Useita maailman rikkaimpia ja menestyneimpiä yrittäjiä yhdistää yksi asia. Tämä asia on tapa, jota he pitävät myös menestyksensä salaisuutena: lukeminen. Monet tunnetut yrittäjät, kuten Bill Gates, Oprah Winfrey ja Elon Musk, vannovat lukemisen nimeen ja järjestävät kalenteriinsa kirjoille säännöllisesti aikaa.

Miksi yrittäjän kannattaa lukea? Lukeminen on korvaamaton tapa kerryttää uutta tietoa. Kirjat laajentavat ajatusmaailmaamme, teoriaosaamistamme sekä valmiuttamme selviytyä vaikeista ajoista ja tehdä menestyksekkäitä valintoja. Lukemalla voimme oppia muiden havainnoista, virheistä ja kokemuksista.

Mitä yrittäjän kannattaa lukea? On olemassa lukuisia inspiroivia kirjoja, jotka kertovat yrittäjyydestä. Tälle listalle keräsimme kolme kirjaa, jotka ovat helposti luettavia, viihdyttäviä ja sisältävät hyödyllisiä vinkkejä liiketoimintaan. Nämä kirjat kannattaa lukea, oli yrityksesi sitten uusi ja innovatiivinen startup tai vuosikymmenten perinteet omaava perheyritys. Jokainen voi oppia jotain näistä kirjoista.

Etsitkö uutta luettavaa tai haluatko kehittää itseäsi yrittäjänä? Tässä on kolme kirjaa, jotka jokaisen yrittäjän tulisi lukea.

The $100 Startup

Chris Guillebeau

Jos olet kunnianhimoinen yrittäjä, lisää The $100 Startup lukulistallesi. Kirja auttaa sinua valjastamaan yrityksesi potentiaalin.

The $100 Startup ansaitsisi paikan jokaisen yrittäjän kirjahyllystä. Tätä kirjaa et halua jättää lukematta, olit sitten vasta aloitteleva yrittäjä tai jo kokenut konkari. Tämä kirja auttaa sinua maksimoimaan yrityksesi potentiaalin. Se on täynnä parhaita käytäntöjä menestyvän yrityksen perustamiseen ja johtamiseen.

Kirjassaan Guillebeau esittelee 50 erilaista yrittäjää. Sellaisia yrittäjiä, jotka onnistuivat luomaan alle 100 dollarin investoinnilla yrityksen, jonka liikevaihto on yli 50 000 dollaria. Esitettyjen yritysten liiketoimintamallit ovat keskenään erilaisia, mutta kunkin yrityksen menestysreseptistä löytyy yksi yhteinen ainesosa. Tuotteesta on tehty asiakkaille vastustamaton. The $100 Startupissa Guillebeau lähestyy näitä yrityksiä tapaustutkimusten avulla ja jakaa konkreettisia vinkkejä, jotka ovat hyödyllisiä kaikilla toimialoilla toimiville yrityksille.


Rework – tee työsi toisin

Jason Fried & David Heinemeier Hansson

Etsiessäsi kirjaa yrittäjyydestä, etsi käsiisi Friedin ja Heinemeier Hanssonin Rework. Tämä on yksi parhaista yrittäjyydestä kertovista kirjoista.

Rework ei ole mikä tahansa bisneskirja. Kirja opettaa sinulle fiksumman ja nopeamman tavan menestyä. Se avaa silmäsi ja auttaa sinua näkemään yrittäjyyden ja yritysmaailman täysin uudessa valossa. Tavalla, johon ei koulun penkillä ja kursseilla keskitytty. Se haastaa liiketoiminnan perinteiset “säännöt” ja tarjoaa vastineeksi yksinkertaisia ja konkreettisia neuvoja yrittäjyyteen. 

Usein sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Suunnittelu on kuitenkin vain puoli matkaa. Sen sijaan, että vaan suunnittelisit, Rework kannustaa sinua toimimaan. Keskity iterointiin ja heitä nurkkaan arvaukset siitä, mikä saattaisi toimia. Kokeile! Selvitä!


Tribes

Seth Godin

Kun tahdot oppia sitouttamaan asiakkaitasi tai työntekijöitäsi, lue Tribes. Kirja on auttanut jo kymmeniä tuhansia yrittäjiä luomaan uskollisia asiakaskuntia.

Englannin kielen sana tribe tarkoittaa suomeksi heimoa. Ihminen on sosiaalinen laumaeläin, jolle heimoutuminen on geeneissä. Ihminen hakeutuu ryhmiin, oli kyseessä sitten uskonnolliset, taloudelliset tai poliittiset ryhmät. Heimoutuminen on nykyään entistä helpompaa internetin poistettua maantieteelliset esteet. Erityisesti sosiaalinen media toimii hyvänä apuvälineenä tiiviiden ryhmien luomisessa. Godin on huomioinut ihmisen luontaisen tarpeen ja valjastanut sen kirjassaan konkreettisiksi vinkeiksi sitouttaa asiakkaita. Tribes kertoo sinulle kolme askelta uskollisen asiakaskunnan, heimon, luomiseen.

Kasvata liiketoimintaasi sopivalla rahoituksella
Innoittiko jokin edellä mainituista kirjoista sinua investoimaan yritykseesi? Jos tarvitset rahoitusta liiketoimintasi kasvattamiseen tai kehittämiseen, tutustu Qredin joustavaan yrityslainaan. Kun täytät lainahakemuksen sivuillamme, saat tunnissa juuri sinun yrityksellesi räätälöidyn lainatarjouksen. Tarjouksen pyytäminen on ilmaista, vie vain minuutin, eikä sido sinua ottamaan lainaa.


🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil