Hyviä syitä hakea yrityslainaa

18/6/2020
2
minuuttia
Hyviä syitä hakea yrityslainaa

Ulla Helanti

Marketing Manager
Qred

Juhannus merkitsee monille kesäloman alkamista. Moni yrittäjäkin siirtyy juhannuksen myötä lomatunnelmiin, mutta joillekin kesä on myös sesongin aikaa. Kuluneen kevään karanteenit saattavat myös vaikuttaa joidenkin yrittäjien kesäsuunnitelmiin. Pysähdyksen jälkeen joillakin aloilla on nähtävissä patoutuneen kysynnän purkautumista.

Kesän aikana voi tulla vastaan myös yllättäviä mahdollisuuksia, kuluttajien muuttaessa tapojaan. Kävimme tätä läpi aiemmassa blogissamme, aiheena kotiloma.

Yrityslaina voi olla hyvä työkalu, kun haluaa tarttua nopeasti mahdollisuuteen, mutta tarvitsee tähän lisää pääomaa. Kasvun rahoittaminen onkin yksi parhaista syistä ottaa yrityslaina.

Mihin tarkoituksiin yrityslaina voisi siis olla hyvä työkalu?

Työntekijöiden palkkaus

Onko sinun yrityksesi myynti kausiluontoista? Jos yrityksesi myynti painottuu esimerkiksi kesäkauteen, niin yrityslainan avulla voit pitää huolen että sinulla on riittävästi työvoimaa vastaamaan kysyntään.

Sesonki ja työvoiman tarve voi joskus olla hyvinkin lyhytaikainen. Tällöin kannattaa ottaa yrityslaina, jonka voit maksaa halutessasi nopeasti pois jo muutaman kuukauden jälkeen. Näin pidät huolen siitä lainan kokonaiskulut jäävät pieniksi ja taloudellinen hyöty sinulle!

Varaston kasvattaminen

Yrityslainan avulla voit valmistautua tulevaan sesonkiin tai tarttua edulliseen tarjoukseen. Näin olet valmis, kun kysyntää on. Yrityslainan avulla voit myös rahoittaa hankintojen ja myynnin välisen viiveen, silloin kuin toimittajasi haluaa rahat heti, mutta asiakkaille haluat tarjota maksuaikaa.

Markkinointiin panostaminen

On olemassa monia markkinointitoimia, joilla lisätä myyntiä. Mainostat sitten verkossa tai printtinä. Haluat ehkä rakentaa uudet verkkosivut tai palkata jonkun tekemään se puolestasi. Joskus pienikin panostus voi vaikuttaa myyntisi, mutta muutaman kuukauden viiveellä. Yrityslaina voi olla tässä oiva apu.

Joskus pienikin markkinointipanostus voi antaa paljon. Lue tästä aiempi blogikirjoitukseemme, jossa sisustussuunnittelija kertoo kuinka löysi asiakkaita myös kevään haastavina aikoina.

Investoinnit laitteisiin

Useat asiakkaistamme hakevat meiltä lainaa työkoneisiin tai laitteisiin. Kyseessä voi olla rikkoutuneen tilalle hankittava uusi laite tai urakkaa varten hankittava työkone. Lainapäätöksen saaminen nopeasti voi tällöin olla avainasemassa!

Kassavirran paikkaaminen

Joskus tulee vastaan tilanteita jolloin tulot ja menot eivät hetkellisesti kohtaa. Toimittajien laskut, palkat tai arvonlisävero tulisi tilittää, mutta myyntien tulouttaminen vielä kestää. Tällöin yrityslainalla voi paikata lyhytaikaisen vajeen. Laina on hyvä mitoittaa vain tarvittavalle ajalle. Älä siis maksa turhasta, vaan pidä huoli että yrityslainan voi maksaa takaisin ilman ylimääräisiä lopetuskuluja!

Kuinka hakea yrityslainaa?

Yrityslainan hakeminen meiltä on helppoa. Hakemuksen täyttämiseen kuluu vain muutama minuutti. Me soitamme sinulle mahdollisista lisätiedoista. Rahat siirtyvät tilillesi viimeistään seuraavana arkipäivänä kun olet hyväksynyt ja allekirjoittanut lainatarjouksen. Lainatarjouksen pyytäminen on ilmaista eikä sido sinua.

Hyvää kesää toivottaen
Qredin tiimi

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil