Förbättra din Qred-score med några enkla tips!

Förbättra din Qred-score med några enkla tips!

Förbättra din Qred-score med några enkla tips!

Förbättra din Qred-score med några enkla tips!

Read time:
Lästid:
Read time:
Lukuaika:
Read time:
Læsetid:
Read time:
Leestijd:
Read time:
Leestijd:
2
mins
minuter
mins
minuuttia
mins
minutter
mins
minuten
mins
minuten
Förbättra din Qred-score med några enkla tips!

Christian Billing

Content and Social Media Manager
Qred AB

Hos oss är det våra kunder som påverkar sin Qred-score och möjliggör framtida låneökningar och lägre månadskostnad. Vår Qred-score är vår algoritm som samlar data från fler olika punkter och avgör om du och ditt företag är kreditvärdigt eller inte. Tillsammans med samtal och annan kundkontakt bestäms din Qred-score med den här algoritmen.

Det finns några enkla saker att tänka på för att bana väg för ett så bra framtida samarbete som möjligt. Det första är att betala fakturor i tid för att undvika att hamna efter med onödiga påminnelseavgifter och dröjsmålskostnad som följd.

Våra kunder får alltid ett återbetalningsschema i samband med att kreditavtalet signeras, som vi vid önskemål kan uppdatera om kunden utnyttjat amorteringsfria månader så datumen förskjutits. En betalningsplan, helt enkelt.

Den fasta månadsavgiften, i kombination med löptiden, gör det enkelt att veta vilken summa som skall betalas in varje månad. Du behöver alltså aldrig vara orolig för några mindre trevliga överraskningar.

Det går att logga in med Bank-ID på vår hemsida 24 timmar om dygnet och där finns via Mina sidor information kring företagslånet med bland annat senaste fakturan.

För aktiebolag använder vi UC (Upplysningscentralen) för en kreditupplysning, men för att få en bild av återbetalningsförmågan hos privatpersoner använder vi en tjänst som heter Creditsafe. Kreditrapporten från Creditsafe stannar mellan oss, så din låneansökan i företaget inte påverkar dina privata låneengagemang genom att synas i förfrågningshistoriken.

Vi förstår att betalningssvårigheter kan uppstå. Om man drabbats av det bör man alltid kontakta oss i samband med att man upptäcker att man har svårt att betala tillbaka i tid. Det finns olika lösningar för att underlätta återbetalningen på ett tryggt och flexibelt sätt i samförstånd med kunden, så att denne kan återgå till normala betalningsrutiner så fort som möjligt.

I de fall vi, trots påminnelser och överenskommelser, inte får en inbetalning kommer den återstående skulden överlämnas till inkasso. Det kan bli kostsamt med merkostnader för kravbrev, avbetalningsplan och dröjsmålsränta. Det bästa är när vi kan undvika det.

Vi är inte som banken, ta kontakt med oss när du har problem eller frågor om just din situation. Vi kan ofta ha överseende med saker och ting, bara vi kan etablera en kontakt med dig som kund. Våra kontaktuppgifter finns på vår hemsida och på den faktura som skickas ut. Få mer information i Frågor och Svar.

Ring oss: 020-150 333
Maila: support@qred.com

Newsletter

By submitting my data, I agree to Qred’s processing of personal data. You can read more in our privacy policy.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇧🇪 België
🇧🇷 Brazil

Tilaa uutiskirjeemme

Lähettämällä tiedon annan Qredille luvan käsitellä henkilötietojani. Voit lukea lisää tietosuojakäytännöstämme.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇧🇪 België
🇧🇷 Brazil