Ennätysten vuosi 2019

9/1/2019
2
minuuttia
Ennätysten vuosi 2019

Qredin tiimi

Alkanut uusi vuosi voi olla mahdollisuuksia täynnä, jos asennoituu oikein. Miten voisit uusia liiketoimintaasi, jotta tästä tulisi ennätysvuosi? Miten rikkoa aiemmat ennätyksesi?

Tässä 5 vinkkiä, jotka antavat lentävän lähdön vuoteen 2019:

1. Keskity olennaiseen ja ulkoista loput
2. Monista osaamisesi
3. Lopeta kannattamattomat liiketoimet
4. Kokeile uuttaa
5. Älä pelkää riskinottoa

1. Keskity olennaiseen ja ulkoista loput

Yrittäjänä joudut laittamaan paljon aikaa asioihin, jotka eivät tuota paljoakaan viivan alle. Osa näistä on todennäköisesti välttämättömiä, kuten esim. yhteydenpito eri viranomaisiin, mutta toiset voivat olla vähemmän tärkeitä. Nämä voivat kuitenkin viedä suhteettoman paljon aikaasi ja oletkin ehkä huomaamattasi viettänyt niiden parissa paljon kauemmin kuin kuvitteletkaan.

Karsi turhat toimet pois. Hyvä keino ymmärtää eri tehtävien arvo on pohtia niiden ulkoistamista. Silloin tulee viimeistään laskeneeksi, kannattaako työ ollenkaan ottaen huomioon, mitä se maksaa ja paljonko siitä on hyötyä. Ne, joita liiketoiminta ei oikeasti tarvitse kasvaakseen, karsi pois. Kokeile, saatat yllättyä.

2. Monista osaamisesi

Useimmat yrittäjät aloittavat yritystoimintansa yksin tai kaveripiirissä, jolloin ensimmäisen ulkopuolisen henkilön palkkaaminen voi tuntua isolta askeleelta. Siksi rekrytointia voidaankin pitää mittarina sille, onko yritystoimintasi skaalautuvaa. Kunhan ohjeet ja käytäntö on selvät, onko jonkun ulkopuolisen mahdollista liittyä joukkoonne?

Alkuun voit palkata uuden työntekijäsi osa-aikaisena tai työharjoittelun kautta, jos suora palkkaaminen kustannuksineen hirvittää.

3. Lopeta kannattamattomat liiketoimet

Näin vuodenvaihteen jälkeen on hyvä käydä läpi yrityksesi eri tuote- tai liiketoiminnot. Ota selvää, mikä niistä syö resurssejasi ja mikä taas tuottaa eniten. Jotkut liiketoiminnot voivat toki osoittautua kannattaviksi ajan myötä, mutta silloinkin pitää olla tunnusluvut tiedossa, jotta pystyy varmistumaan, että suunta on oikea.

Toisinaan voi olla parempi lakkauttaa kokonaan jokin toiminto. Silloin siihen käytetyt resurssit on mahdollista keskittää johonkin liiketoiminnalle tuottavampaan osa-alueeseen. Nämä päätökset ovat harvoin helppoja, mutta mitä pidempään odottaa, sen vaikeammaksi päätöksenteko osoittautuu.

4. Kokeile uutta

Maailma muuttuu ja niin on yrityksesikin muututtava. Mitä, jos kokeilisit jotain aivan uutta tuotetta tai palvelua tänä vuonna? Harvalla toimialalla kilpailu vähenee, joten yrittäjän on oltava proaktiivinen ja idearikas. Monella toimialalla kiristynyt kilpailu johtuu kuluttajien siirtymisestä ostamaan nettiin tai sitten ulkomaisten yritysten tulosta Suomen markkinoille.

Olet saattanut esimerkiksi lukea, että Amazon on aloittamassa jollain aikavälillä tuotteiden myynnin suomalaisille kuluttajille. Nyt voisi olla hyvä hetki miettiä, miten yrityksesi parhaalla tavalla hyötyisi tästä.

5. Älä pelkää riskinottoa

Riskejä on monenlaisia ja uhkapeliä emme suosittele kenenkään aloittavan. Mutta hallittu riskinotto, jossa riskit ja mahdollisuudet tunnetaan, on terveellistä yritystoimintaa. Ei tarvitse olla 100%:n varmuus, että hanke tai kauppa toteutuu, mutta silti riskinotto voi olla järkevää. Loppujen lopuksi kysehän on todennäköisyysopista, mikä on tuotto, jos kauppa toteutuu verrattuna tappioon, jos kauppa vesittyy.

Toivotamme kaikille oikein menestyksellistä vuotta 2019!

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil