Asiakkaamme: Olli Posti

Asiakkaamme: Olli Posti

Asiakkaamme: Olli Posti

Read time:
Lästid:
Read time:
Lukuaika:
Read time:
Læsetid:
Read time:
Leestijd:
Read time:
Leestijd:
4
mins
minuter
mins
minuuttia
mins
minutter
mins
minuten
mins
minuten
Asiakkaamme: Olli Posti

Qredin tiimi

Bloggari Olli Posti söi itsensä elävien pariin ja loi itselleen ammatin

Lääkäri kertoi Olli Postille, että kova stressi voi pahentaa hänen MS-tautinsa etenemistä. Olli sai kehotuksen pitää hauskaa ja ottaa rennommin.

Vaikka ruokavalion ja elämäntavan muutokset helpottivat MS-taudin oireita, Olli Posti ei halua olla sairauksien parantamisen ekspertti, vaan haluaa puhua hyvinvoinnista ja siitä miten aidolla ravinnolla voi saada enemmän energiaa.

Vuodesta 2009 alkaen Olli Posti on tullut tunnetuksi superfood-bloggaajana ja tuotesuosittelijana. Hän auttoi samalla Suomen ensimmäisiä superfood-brändejä alkuun ja mentoroi monia alan vaikuttajia. Hänen Nutrix-teostaan on luettu laajasti jo kymmenen vuoden ajan. Olli on pitänyt lukuisia luentoja ja esiintynyt lähes kaikissa Suomen isoimmissa medioissa. Viime vuosina Olli on vaikuttanut ravintokeskusteluun ennen kaikkea Supermarket Survival -brändinsä kautta.

Vuoden terveysvaikuttajaksi

Syötyään itsensä takaisin elävien pariin, Olli Posti on omistautunut levittämään rikkaamman syömisen sanomaa suomalaisille. Ollin oivallukset ovat tuttuja luennoilta, mediasta, blogeista ja yhteisöistä. Hän oli muun muassa mukana perustamassa ja kehittämässä suosittua Freetoxaajat-yhteisöä ja vuonna 2016 Olli valittiin vuoden terveysvaikuttajaksi julkisessa some-äänestyksessä.

Nykyään Olli auttaa ja konsultoi lukuisia alan yrityksiä ja vaikuttajia, ja osallistuu projekteihin joissa viedään maailmaa parempaan suuntaan ja ruokakulttuuria herkullisemmaksi. Olli myös ylläpitää suosittua ravintohifistelyyn keskittyvää ryhmää Facebookissa, ja häneltä on tänä vuonna tulossa kirja laadukkaan ravinnon löytämisestä nykyisessä ruokaympäristössä.

Paratiisi maan päälle

Vaikka kaikki lähti liikkeelle omien terveys- ja yksinäisyyshaasteiden ratkaisemisesta, Ollilla oli alusta saakka mielessä suurempi tavoite: luoda maan päälle paratiisi, jossa syödään ja voidaan hyvin. Paikka, jossa tuodaan ihmisiä yhteen iloitsemaan toisistaan. Mitä paremmin ihmiset voivat, sitä paremmin maailma voi. Esimerkiksi hyvinvoiva kaupunkisuunnittelija kehittää parempia kaupunkeja.

– Toivon, että tyyppi, jolla on ydinaseen laukaisukoodi, on syönyt hyvän aamiaisen, Olli toteaa.

Aito ruoka -ajatus ei ollut 2000-luvun alun Suomessa kovin tunnettu. Olli halusi syödä hyvin, mutta hänen piti jopa piilotella ruokia, koska se herätti niin paljon ihmettelyä ja kysymyksiä. Ennen aidosta ruoasta puhumisesta saattoi saada vihat niskaan, nykyään se on trendikästä. Ihmiset ymmärtävät, että tyhjiä kaloreita ei kannata syödä.

- Uskon, että valkoinen sokeri tai e-koodimössöt eivät enää ikinä tule takaisin muotiin, Olli sanoo.

Menestyksen kaava

Olli huomasi pian, että oman vastaanoton pitäminen ei ollut hänen juttunsa.

– Haluan tehdä enemmän kuin auttaa vain yhtä ihmistä kerrallaan. Siksi tuotan sisältöä omaan mediaan. Mietin myös tarkkaan minkälaista esimerkkiä näytän muille vaikuttajille. Haluan esimerkiksi tehdä aina vaan mielenkiintoisempia videoita. Otin videotuotantoa varten lainaakin, jotta sain mukaan todella hyvät tekijät, kuten videokuvaaja Samuel Glassarin ja stylisti Sohvi Nymanin, Olli kertoo.

Ollin menestyksen kaava

 • Kehitä ensin itseäsi
 • Sitten voit mentoroida muita
 • Levitä sanomaa laajemmin oman mediasi kautta
 • Innosta muut mukaan levittämään sanomaa
 • Lopulta koko kulttuuri muuttuu

Positiiviset kannustimet ja lupa unelmoida

Olli on mielestään onnistunut työssään hyvin.

– Nyt ei enää voi myydä superfoodina mitä tahansa. Kerron mielelläni yritysten hyvistä teoista ja paljastan huonoja. Jos minulla on vahva evidenssi, että myytävä tuote ei ole sitä mitä sen sanotaan olevan, koen, että velvollisuuteni on paljastaa se. Olen onneksi huomannut, että rehelliset yritykset pärjäävät markkinoilla paremmin, Olli huomauttaa.

Olli odottaa tulevaisuudelta paljon mielenkiintoisia projekteja isojen yritysten kanssa. Myös uusi kirja on tulossa joulumarkkinoille. Sen avulla sanoma saavuttaa taas uusia kuulijoita. Olli uskoo positiivisiin kannustimiin ja innostaviin visioihin.

– Haluan muuttaa koko ravintokeskustelun paradigman. On muitakin keinoja saada aikaan tuloksia kuin kiellot. Jos sinun tekee usein mieli makeaa, ei siinä välttämättä auta salaatin syönti – vaan panostus laadultaan parempaan makeaan. Olemme olleet selviytymismoodissa kieltojen maassa, se on vastoin ihmisluontoa eikä toimi. Meidän ei enää tarvitse olla elinkautisvankeja. Meillä on nykyään ravitsevaa ja hyvän makuista ruokaa. Nautitaan siitä ja unelmoidaan isosti, Olli innostuu.

Ollin vinkit yrittäjyyteen

1. Mieti miksi? Mikä on se oikea syy siihen, että haluat yrittäjäksi? Mikä on se isompi tarkoitus, mihin yrittäjyytesi on vain väline?

2. Think big, start small. Itse aloitin 10 euron budjetilla varaamalla verkkotunnuksen.

3. Yritä saada aikaan hyvää karmaa. Kun hyvät ajatukset menevät eteenpäin, kasvatat kiitollisuuden määrää. Se vähentää myös stressiä.

4. Älä tee rahaa keinolla millä hyvänsä. Mieti positiivinen visio siitä, miten haluat auttaa maailmaa, ja sen jälkeen käytännön toteutus. Visiosta on kiva kertoa muille. Kun autat muita, he auttavat sinua. Saat alallasi ajatusjohtajan aseman, jota moni yhteistyökumppani etsii. Niitä, jotka haluavat hyvää itselle ja muille, tuetaan aina.

Rahoitus unelmien toteuttamiseen

Qred Yrityslaina tuki Ollia hänen projekteissaan ja se on myös auttanut tuhansia muita pienyrittäjiä viemään suunnitelmansa maaliin.

Tällainen on Qred

 • Yrityslainaa 1 000 - 200 000 €
 • Kiinteät, yrityskohtaiset kuukausikulut
 • Ei korkoa, liittymis- tai avausmaksua, ei piilokuluja
 • Maksat kuukausikuluja vain kuluneilta kuukausilta
 • Voit maksaa lainasi takaisin milloin vain
 • Aina ammattitaitoinen ja ystävällinen palvelu

Pyydä meiltä ei-sitova tarjous

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇧🇪 België
🇧🇷 Brazil